Ooit komt ze er achter wat haar ouders van plan waren


rechtbankEen vader en een moeder uit Hardinxveld-Giessendam ‘verhuren’, hun 8-jarige dochtertje via het internet aan de hoogst biedende pedofiel. Daar wordt flink op gereageerd door allerlei dubieuze types, van wie er een wel een aardig sommetje over had om het meisje te mogen verkrachten en zelfs invalide te maken. Ik hoop dat ik die vent nooit voor mijn bumper krijg want dan is, héél raar, ineens mijn rem kapot.
De vader van het meisje, Harm M. is donderdag veroordeeld tot 30 maanden celstraf, waarvan 6 voorwaardelijk. Rekent u even mee? Hij moet dus twee jaar brommen, maar zit al een jaartje vast. Dat jaar (voorarrest) gaat er dus vanaf en dan kom ik uit op iets meer dan een jaar in de bak, dus als ik het goed begrijp huppelt Harm M. volgend jaar zomer weer vrolijk rond. Zijn echtgenote Astrid komt er nog beter vanaf, want omdat een of andere leegschedel vergeten was om haar op haar rechten te wijzen, kan zij niet worden vervolgd. Tot zover het nieuws uit de polder, maar nu het ergste van alles: mammie wil haar kindje terug. Het meisje zit alweer een tijdje in een pleeggezin, maar moeder Astrid (‘We waren het niet écht van plan hoor…’) is inmiddels ‘een nieuw leven begonnen’ en meent aanspraak te maken op een toekomst met dochterlief. In augustus wordt besloten of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Hoe nu verder? Hoe leg je een 8-jarig kind uit waarom ze haar ouders niet mag zien? Het meisje weet van niets, is lichamelijk niet beschadigd, en wil ongetwijfeld niets liever dan bij haar moeder zijn. Maar dan? Stel dat Astrid haar zin krijgt, kan de Kinderbescherming haar veiligheid voortaan 24 uur per dag garanderen? En hoe zit dat over een paar jaar, als het meisje er, via het internet (of op welke manier dan ook) achter komt wat haar ouders indertijd met haar van plan waren? Het is een gordiaanse knoop die ik gelukkig niet hoef te ontrafelen. Moest ik dat wél doen, dan zou ik hem doorhakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s