Voedselbank: niet lullen maar poetsen


Voedselbank2Jullie willen hetzelfde als wij, maar jullie doen het verkeerd. Weet je waarom? Omdat wij het ook willen. In deze drie zinnen is het politieke gekrakeel in de gemeenteraad rondom de voedselbank volgens mij makkelijk samen te vatten.
Zoals bekend gaat het niet goed met de voedselbank in Dordrecht. Deze instelling moet steeds vaker nee verkopen aan mensen die op een absoluut minimum leven. Hoe dat komt? Nou simpel, er komen in deze crisisvolle tijden steeds meer mensen bij die een beroep op de voedselbank doen, terwijl er aan de andere kant steeds minder instellingen en particulieren zijn die goederen en geld aan deze instelling kunnen of willen leveren. Misschien voelt u zich nu geroepen om mij een simplist te noemen, maar ingewikkelder dan dat is het uiteindelijk toch écht niet. Dus wat moet je doen om dit probleem op te lossen? Geld overmaken naar de voedselbank? Een betere organisatiestructuur voor deze club opzetten? De gemeente vragen om tijdelijke steun? Het hele probleem van de schuldenproblematiek in deze stad bij de wortel aanpakken zodat mensen minder snel bij de voedselbank ‘instromen’ en de vaste klanten (soms al vele jaren van de voedselbank afhankelijk) sneller ‘uitstromen’?
Het antwoord? Dit allemaal en nog véél meer natuurlijk, want de nood is hoog. Maar wat doen de lokale politici? Ze gaan, gedreven door scoringsdrift, rollebollend over straat en verliezen daarbij uit het oog waar het uiteindelijk om draait, namelijk dat er blijkbaar mensen in deze stad wonen die nog net niet aan de geeuwhonger liggen. Niet lullen maar poetsen dus en of dat nou linksom, rechtsom of dwars door het midden gaat kan me niks schelen, maar het is duidelijk dat er nu iets moet gebeuren. Ik ga u niet vermoeien met de detailverschillen in de manier waarop enerzijds het CDA en de fractie ChristenUnie/SGP het voedselbankprobleem willen aanpakken of anderzijds hoe Beter voor Dordt dit voor ogen heeft. Dat is pure tijdverspilling, net als deze kinderachtige politieke strijd die alleen maar ‘voor de bühne’ is. En nu aan het werk, anders ga ik Jan Kees de Jager bellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s