Hebben wij weer: een broodje-kaas-college…


th_Tinhet4kantVoor een beetje journalist valt er op dit eiland ook werkelijk geen eer te behalen. Vragen we als krant een declaratieoverzicht op, in de hoop dat we eindelijk eens een wethouder kunnen betrappen op bordeelbezoek in de baas z’n tijd, of op z’n minst een iets te copieuze maaltijd in een Haags driesterrenrestaurant, blijken we opgescheept te zitten met een broodje-kaas-college. En die burgemeester deugt al helemaal niet. Die koopt z’n tapijt nota bene gewoon bij Leen Bakker. Daar ga ik mooi geen koffie drinken. Wat zijn dat voor bestuurders? Straks zitten we hier op de redactie nog zonder werk. Vroeger – dat waren nog eens tijden – toen hadden we een burgemeester die zich met de dienstwagen zelfs naar de brievenbus om de hoek liet brengen, want die had gewoon een broertje dood aan aan lopen. Nu staat die kostbare dienstauto gewoon ergens in een schuurtje weg te rotten, want weet je hoe onze burgemeester zich door de stad beweegt? U gelooft het nooit… hij fietst. En of dat al niet erg genoeg is, hij geeft ook nog het slechte voorbeeld aan zijn wethouders. Die doen ook zo’n beetje alles ‘op de pedalen’. Ze schrokken zich rot, twee weken geleden bij scheepswerf Hoebée, toen wethouder Mos de open dag kwam opluisteren. De scheepsbonzen hadden een parkeerplaats voor hem gereserveerd ter grootte van een plezierjacht, maar, u raadt het al, Jasper komt doodgemoedereerd aangefietst en zet zijn tweewielertje (eenvoudig dingetje trouwens), zomaar tegen een muurtje. Dat is toch te gênant voor woorden?
Waar moet dat heen met deze stad? Bram Peper zou zich rot schamen. En dan zitten we hier ook nog eens opgescheept met drie wethouders (ja, hoor BVD’ers natuurlijk) die met elkaar afspreken dat ze helemáál niets declareren. Ze schijnen prima uit te komen met hun vaste onkostenvergoeding.
Zijn we mooi klaar mee. Waar zijn die flessen whisky op die declaratielijsten, die snoepreisjes naar exotische bestemmingen, die borstvergrotingen van echtgenotes en die ‘weggemoffelde’ vriendinnetjes in luxueuze penthouses? Als dit zo doorgaat ga ik er wat van zeggen… nee, erger nog, dan ga ik verhuizen. Zou er in Sliedrecht nog een beetje gesjoemeld worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s