Niet roken, niet drinken en vooral niet piekeren


tumblr_lr22ijMdzn1qhrr12o1_500Sinds enige tijd heeft de GGD Zuid-Holland Zuid een wekelijkse column in een van de lokale weekbladen. In die column, eigenlijk meer een soort preek, probeert deze organisatie vooral haar eigen bestaansrecht aan te tonen en dus lees ik elke week dat ik een totaal verkeerd levenspad bewandel. In een van de eerste columns werd mij geadviseerd om mijn kinderen het goede voorbeeld te geven door veel fruit te eten en regelmatig te gaan sporten. Ze zouden dan vanzelf volgen, maar vooralsnog bekijken ze mijn nieuwe levensstijl vanaf de bank vooral met argwaan en medelijden. Het advies luidde onder meer dat ik vaker achter mijn hond aan moest rennen om mijn dagelijkse portie lichaamsbeweging te krijgen, maar alleen al op dat punt schiet ik ernstig te kort, omdat ik namelijk geen hond heb. Ik heb nog even geprobeerd achter mijn vrouw aan te rennen, maar die geeft zich meestal snel over, dus dat zet ook al geen zoden aan de dijk. Ook moet ik vaker met mijn kinderen spelen, om ze een beetje aan het bewegen te houden. Mijn zoon stelde nog een wedstrijdje voetbal op de Playstation voor, maar dat schijnt nou juist net weer niet de bedoeling te zijn omdat je daarbij meestal op de bank blijft hangen en toen ik hem van die bank af joeg om een potje buiten te gaan voetballen dreigde hij met de kindertelefoon.
In de columns daarop waarschuwde de GGD op ernstige toon voor de gevaren van roken en drinken dus nou mag ik dat ook al niet meer van de kinderen. En nu moet ik van de GGD ook nog eens ophouden met piekeren. Mooie boel is dat: eerst jagen ze me de stuipen op het lijf en nou mag ik niet meer piekeren. Trouwens, ik ben juist ooit gaan zuipen en roken om wat minder te piekeren over het feit dat ik teveel van Engelse drop en te weinig van sport hou. Mijn dokter adviseert mij nu om voortaan wat minder te lezen. Vooral belerende columns van de GGD moet ik vermijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s