Actiecomité ‘blijf toch thuis’ zit er even doorheen


nothingOnze stichting leidde een slapend bestaan, maar nu heb ik de leden toch maar weer bij elkaar geroepen voor spoedoverleg. En zo zit het voltallige actiecomité ‘Blijf toch thuis’ weer eens rond de cafétafel. Aan de vermoeide gezichten om me heen is af te lezen dat het een loodzwaar jaar was. Een trillend ooglid en een lichte doofheid bij de secretaris verraden dat Big Rivers en Wantijpop niet alleen luisterrijke, maar ook bierrijke evenementen waren. De penningmeester heeft het stoepranden nog dusdanig in de benen dat hij door de medeleden in een stoel geholpen moet worden en een weeë geur van stoom en oude boeken hangt nog altijd over die arme vice-voorzitter, wiens vrouw hem naar de logeerkamer heeft verbannen. Hier helpt alleen Rutte. Nog altijd streeft ons comité naar dat ene evenementloze weekend dat we hier zo node missen. U weet wel, zo’n weekend waarop u naar de markt gaat voor niets anders dan een verse haring en een bakje kibbeling, misschien nog even naar Blokker voor een vers schuursponsje en dan snel richting terras of café om van dat alles weer bij te komen.
De onderhandelingen met Dordrecht Marketing verlopen moeizaam omdat men daar ernstig vast houdt aan een strakke evenementenkalender. Met potlood zijn hier al ingevuld de evenementen: Dordt Kort (dwergwerpen), Dordt aan Gort (symposium voetbalhooligans), Potjan Dordt (bijeenkomst Bond tegen het vloeken), Dordt Knort (worstmakers op het Statenplein) en Dordt Stort (Open Dag Vereniging Creatief met Asbest).
In ons bruine vergaderlokaal heffen wij het glas en bekrachtigen wij onze aloude doelstelling: één weekend per jaar waarop in Dordt écht helemaal niks te doen is. We hoeven op die dagen nergens aan mee te doen, er zijn geen concerten, geen culinaire festijnen, geen sportwedstrijden en geen boeiende bijeenkomsten waar Dordt zich weer eens wil bewijzen als de grootste, de mooiste, de oudste of meest dynamische stad van het westelijk halfrond. Het bestuur van ons actiecomité is het hele weekend te vinden in Visser’s poffertjessalon.
Wat wij daar doen? Niks natuurlijk.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s