Dat Scholten tegenwoordig in Venlo zit maakt toch niks uit?


antoin-scholtenNee, het is geen leedvermaak, maar altijd wel geinig als officiële overheidsinstanties een beetje blunderen. Ik kan daar in ieder geval altijd smakelijk om lachen, al moet ik er wel bij vertellen dat mijn eigen loopbaan als journalist tot dusver ook niet bepaald blundervrij verlopen is. Zo moest ik, als jonge redacteur (we spreken alweer over diep vorige eeuw) verslag doen van een groot Koninginnedagfeest in Papendrecht. Daar was niet zoveel aan, want het regende pijpenstelen en ik had die avond ook nog een privé-afspraak, dus ik liep daar die avond wat ongemotiveerd rond. Al ver voor tienen hield ik het in ‘Pape City ‘ voor gezien en schreef, ruim voor de deadline, mijn verslag over dat ‘o zo geslaagde’ oranjefeestje, waar eerlijk gezegd bijna geen kip op was afgekomen. Het aangekondigde slotoptreden van Jubal (die had ik in mijn leven toch al zo vaak gezien en gehoord) liet ik aan me voorbij gaan, maar ik beëindigde mijn artikel met de woorden dat een zinderend optreden van dit showkorps het klapstuk van de avond was. De volgende ochtend stond de redactietelefoon roodgloeiend, want de lezers vroegen zich af waar dat optreden van Jubal dan precies had plaatsgevonden, want zij hadden te horen gekregen dat die, wegens de aanhoudende regen, toch echt was afgelast. Tja, leg dat maar eens uit aan je hoofdredacteur. Het schaamrood op mijn oren is nooit meer helemaal verdwenen. Rooie oortjes zal men momenteel bij het Onderzoekscentrum Drechtsteden (OCD)  ook wel hebben. Daar stuurden ze deze week in stad en streek 13.000 folders rond met daarin een vragenformulier over het ‘sociale gehalte’ van de Drechtstedelingen. Het belang van het OCD werd in die folder ‘onderstreept’ door de Zwijndrechtse burgemeester Antoin Scholten. Hè… Scholten? Maar die goede man is toch al maandenlang weg uit Zwijndrecht? Oliedom van het OCD of misschien toch ‘een bewussie’? Scholten is uiteindelijk toch een vent met een betrouwbare kop en hij draagt ook nog eens een hele officiële ambtsketting. Dat verschaft zo’n folder toch wel enige status. En dat ie tegenwoordig burgemeester van Venlo is… ach, da’s bijzaak?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s