Sorry partnersteden, maar we maken de verkering uit…


bezuinigingen_528x296

We moesten thuis bezuinigen en dus heb ik mijn familieleden (inclusief hond) rond de eettafel verzameld. Hier volgt het resultaat van ons overleg: zoon behoudt Donald Duck, dochter levert niet in op maandelijks kledingbudget, Blafmans (liet voor het eerst tanden zien) gaat qua brokken niet over op Euroshopper en eega gaat in mei gewoon shoppen in Londen. Alleen die seizoenskaart voor Feyenoord… nee, die zit er voor volgend jaar écht niet meer in en dat abonnement op Eredivisie Live kan ik ook wel vergeten. Hè, verdorie… ik had ook nooit in discussie moeten gaan en zelf knopen moeten doorhakken.
En zo ging het bij de gemeente dus ook: je vraagt je burgers om mee te denken omdat je de broekriem een paar miljoen tandjes moet aantrekken en je krijgt vervolgens wat bezuinigingsadviesjes om de oortjes waar je misschien helemaal niet op zat te wachten. Maar liefst vierduizend Dordtenaren namen de afgelopen weken de moeite om naar de website bezuinigingskeuzes.nl te gaan en vulden de keuzemogelijkheden naar eer en geweten in. Maar ja, hoe gaat dat met bezuinigingen? Je vinkt natuurlijk vooral die vakjes aan waarvan je denkt ‘yes, dá’s een goeie… want die staat lekker ver van m’n bed!’
En dus mag een ambtenaar nu een briefje sturen naar onze partnersteden met de tekst dat we de verkering beëindigen (té duur) en mogen Antillianen, migranten en vluchtelingen het verder lekker zelf uitzoeken (waren er problemen dan?).
En wat nu? Zoek ik een nieuwe vriendin (liefst eentje mét Eredivisie Live) of leg ik me neer bij de feiten? De hamvraag voor het college is eigenlijk niet anders: het volk heeft gesproken en dus is het een kwestie van doen wat er gevraagd wordt… toch? Geloof me, dat gebeurt niet, want het grote nuanceren (,, Ach, het is maar een advies’’, hoorde ik al van alle kanten roepen) is al lang begonnen. Nee hoor, beetje d’r af hier, beetje d’r af daar, over de volle bandbreedte… zó  zal het straks ‘ gaan. Die ‘volksraadpleging’ was dus helemaal niet nodig. En trouwens… we hadden toch al gestemd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s