Heel goedkoop om Cardon op een bontvosje te ‘pakken’


Cardon, Ad‘Mensen kijken alleen naar de buitenkant en beoordelen mij niet op prestaties. Ik had nooit wethouder moeten worden. Daarom ben ik ook blij dat ik die functie aan het eind van mijn ambtstermijn neerleg.’
Ik word een beetje droevig van deze bittere woorden omdat ze uit de mond komen van een integer politicus bij uitstek, namelijk de Alblasserdamse wethouder Ad Cardon. Deze week viel zo’n beetje de halve natie over de man heen omdat hij tijdens de opening van een tentoonstelling van de Alblasserdamse Arresleeclub Glijen en Rijen een zogeheten bontvosje om zijn nek droeg. Dat ‘beest’ was hem, door de organisatie omgehangen om het evenement een extra nostalgisch tintje te geven en de altijd bereidwillige Cardon deed, zoals te doen gebruikelijk bij ceremoniële handelingen, niets anders dan wat er van hem gevraagd werd. Hij had, ‘overvallen’ door de situatie, niet eens in de gaten dat hij écht bont droeg. Dat leverde Cardon karrenvrachten aan hypocriete publieke verontwaardiging op en als iemand dat nou juist niet verdient dan is dat juist deze hardwerkende wethouder (ga er maar aanstaan op je 69-ste) met het hart op de juiste plek. Cardon heeft zich de afgelopen jaren altijd vol enthousiasme ingezet voor ‘zijn’ Alblasserdam en is nooit te beroerd om, bij welk ‘evenement’ dan ook,  zijn gezicht te laten zien en zijn steentje bij te dragen. Cardon, klein van stuk maar groot van hart, zingt ongegeneerd een liedje mee als er in het bejaardenhuis een karaoke-apparaat  in gebruik wordt genomen, draagt een zwarte pieten mutsje als er (vlak voor het Sinterklaasfeest) in zijn dorp een speeltuin geopend moet worden en werkt zich in het zweet om het goeie voorbeeld te geven tijdens vrijwilligersdag. Met de markante Cardon (u herkent hem aan de eeuwige vlinderdas) kan en mag je natuurlijk altijd over politieke aangelegenheden van mening verschillen, maar het is wel heel goedkoop om de man nu aan te vallen op zoiets onbenulligs als een antiek kledingstukje. Kom op zeg… je zou haast gaan denken dat er een dooie aap in zijn koelkast gevonden was.

Foto: ‘getwitterd’ door www.alblasserdamnieuws.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s