Zieltjes winnen… hoe deed BVD dat ook alweer?


zuidpolder

Hèhè, Koninginnedag voorbij en dus terug naar de alledaagse werkelijkheid. En dan kom je al weer snel uit bij de lokale politiek, want de gemeenteraadsverkiezingen komen er aan. Nou ja, niet overdrijven… het duurt nog een jaartje, maar de politieke goegemeente heeft toch duidelijk al wat last van lichte verkiezingsuitslag en is alweer begonnen met campagnevoeren. De al dan niet zelfbenoemde lokale ‘spindoktertjes’ en communicatieadviseurs smeden alweer snode plannetjes om op 19 maart 2014 zo goed mogelijk voor de dag te komen. Meer en eerder dan ooit het geval was (dat is althans mijn indruk) krijgt u, als kiezer, het warme gevoel voorgeschoteld dat uw mening van het allergrootste belang is. Onze plaatselijke politici hebben veel geleerd van het landelijke strijdtoneel en ook een beetje afgekeken bij Beter voor Dordt, dat in 2010 zo machtig ‘uithaalde.’ Ze willen uw hart nu zelfs zó graag veroveren, dat ze desgevraagd bij u op de koffie komen (VVD). De PvdA wipt, onder het motto ‘De Rode Marathon’ zelfs ongevraagd bij u aan en het CDA vleit de kiezer met de belofte er alles aan te doen om het televisiespektakel The Passion (zeg maar de Mattheus Passion voor Borsato-liefhebbers) naar de stad te halen. En dan zijn er nog die partijen die, u véél actiever dan in vroeger jaren, vragen om mee te denken middels speciaal daarvoor in het leven geroepen websites (PvdA, D66). Nou komt dat misschien allemaal wat cynischer over dan ik het bedoel, want op de keper beschouwd is het eigenlijk best een goede zaak dat de dames en heren politici hun oren aan uw zieltje te luisteren leggen. Het kunstje is, zoals ik al aangaf, een beetje afgekeken van Beter voor Dordt, dat bij de laatste raadsverkiezingen de slimste PR voerde, met venijnige en laagdrempelige advertenties in de lokale bladen. Die prachtige ‘Gewoon doen, houd de Zuidpolder groen’-affiche (u herinnert zich wellicht die reiger op de voorgrond) bezorgde, volgens mij, indertijd de definitieve nekslag aan de rest van het spelersveld. Natuurlijk, politiek draait om inhoud… móet daar ook om draaien, maar een pakkende ‘oneliner’ doet wonderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s