Jan Franssen moet nu snel duidelijkheid verschaffen


Jan%20FranssenBijna dertien jaar is Jan Franssen (VVD) nu commissaris van de koningin in Zuid-Holland en gedurende die periode lag hij herhaaldelijk onder vuur vanwege bijbaantjes en daarmee gepaard gaande mogelijke belangenverstrengeling. Franssen, die enige tijd geleden al aangaf er dit jaar mee te stoppen, zou de ultieme ‘schnabbelkoning’ zijn, een beroepsdeclarant en een grootverdiener die te ver van de werkelijkheid afstaat. Ook zou hij zich de laatste tijd tijdens vergaderingen steeds ongeduldiger tonen en snel geïrriteerd zijn als de discussie hem even niet zint. Aan de andere kant is er ook veel waardering voor de bestuurder en lobbyist Franssen naar wie in Den Haag nog écht geluisterd wordt met als gevolg dat de belangen van ‘zijn’ provincie nagenoeg altijd uitstekend ‘gediend’ worden. Over twee dingen zijn vriend en vijand het in ieder geval eens: buiten het formele circuit is Franssen een prettig en humorvol mens, maar het is nu wel de hoogste tijd dat hij er een punt achter zet, want het is overduidelijk aan de man te merken dat hij er met zijn hart niet meer bij is.
Franssen zit in zijn afbouwfase en heeft eigenlijk helemaal geen zin om zich nog bezig te houden met trivialiteiten, zoals het burgemeesterschap van Hardinxveld-Giessendam. Nee, dat heeft geen haast, want die Bert Blase van Alblasserdam houdt daar voorlopig prima de vinger aan de pols en de vraag of Hardinxveld (in het kader van een mogelijke gemeentelijke herindeling in deze regio) nog wel een ‘eigen’ burgemeester nodig heeft is een mooie hoofdbreker voor mijn opvolger, zo zal hij denken.
Ja… ik speculeer en ik speculeer hard. Waarom? Omdat een mens automatisch gaat speculeren als er in de politiek te lang gezwegen wordt. De lokale bestuurders in Hardinxveld (Krijgen we nu wel of geen nieuwe burgemeester of worden we als zelfstandige gemeente opgeheven?) en in Alblasserdam (Krijgen we Bert ooit weer helemaal voor ons zelf?) smachten naar duidelijkheid. Zij voelen zich als kinderen in een hoek gezet omdat ‘papa’ Franssen nu simpelweg even geen tijd heeft.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s