Een pool met een troffel… dat biedt altijd weer hoop


Post120

Alweer een postkantoorcolumn? Jazeker… alleen dan even niet over dat ouwe postkantoor dat, sinds de sloop in 1975, nog altijd letterlijk en figuurlijk zijn schaduwen opwerpt. Nee, deze column gaat over dat ‘nieuwe’ ouwe postkantoor, die oerlelijke betonnen kolos aan de Johan de Wittstraat die er destijds voor in de plaats kwam. Samen met het ANWB-gebouw, die belastinggribus, die flat aan de overkant waar Saturn komt (Wonen daar nog mensen? Ja daar wonen nog mensen, maar ze zijn nu wel doof) en het iets minder lelijke gebouw waar ooit het Zuiveringsschap gevestigd was, ontstaat er een totaalplaatje dat ik nog het best kan omschrijven als Boekarest aan de Merwede. De Spuiboulevard heet een ‘boulevard’ te zijn, maar als we zo gaan redeneren is Daphne Deckers schrijfster, Gordon muzikaal en onze meubelboulevard een uhh…. meubelboulevard.
Maar goed, we hadden het over dat postkantoor, dat sinds enkele jaren geen postkantoor meer is (voor postzaken gaan we tegenwoordig naar boekhandel of sigarenboer) maar vooral een doorn in het oog van iedereen met ogen. Toch leefden wij in hoop want het zou allemaal goed komen, althans zo ‘beloofde’ dat enorme doek aan de gevel. Hier ging, onder de welluidende naam Post120, van alles verrijzen (winkels, appartementen, kantoren, horeca) en Dordts lelijkste eendje zou op een mooie dag veranderd zijn in een prachtige zwaan. En nu? Niks nu. Die 30 woningen die hier zouden komen… die komen er niet, want projectontwikkelaar Dudok krijgt ze (‘bloody crisis’) maar nauwelijks verkocht. Ik vond het al zo verdacht lang stil rondom die half afgekloven bunker, waar al maanden lang nog geen Pool met een troffel te bespeuren was.
Dudok belooft dat de bouw van kantoren in het postkantoorpand (bovenin) wel doorgaat en ook de komst van een supermarkt, een slijter, een espressobar en een broodjeszaak (begane grond) lijkt verzekerd. ,,Nee écht, we gaan binnenkort beginnen met bouwen.’’
Ik zeg: eerst zien, dan geloven. Voorlopig hou ik de faillissementenpagina van mijn krantje maar eens goed in de gaten, al is het alleen maar om te checken of Dudok er niet op staat.

Afbeelding: Dudok

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s