‘Bedrijfsbelangen wegen hier zwaarder dan onze gezondheid


Gemeente Papendrecht, Burgemeester en Wethouders‘Politici schrikken van overlast puinbreker aan de Noordhoek’, lees ik in mijn krant en ik vraag mij af of die Papendrechtse politici zojuist ontwaakt zijn uit een gemeenschappelijk coma. Of zijn ze misschien pas onlangs massaal ingegaan op een aanbieding van Schoonenberg gehoortoestellen? Ongeveer 400 gezinnen in onder meer de Rembrandtlaan, de Noordhoek, de Frederik van Eedenstraat en de Randwijk hebben namelijk al jaren last van lawaai van lopende banden en van vrachtwagens en tractoren die voortdurend af en aan rijden bij de (te) nabij gelegen bouwstoffenhandel Rivierendriesprong. Dit bedrijf (en dat weet ook zo’n beetje iedereen behalve blijkbaar die lokale politici) beschikt nog altijd niet over de nodige vergunning om een zogeheten puinbreker, een apparaat waarmee bouw- en sloopafval vergruisd wordt, te laten draaien. Dat ding veroorzaakt niet alleen veel lawaai, maar ook veel stof in de nabijgelegen woonwijk. Het is wel duidelijk dat het bedrijf en die woningen eigenlijk veel te dicht op elkaar liggen en dus schreeuwt zo’n situatie om een strenge gemeentelijke hand. Maar daar het ontbreek het nu juist aan, vinden de omwonenden. Zij verwijten het college dat het zich véél te meegaand opstelt richting de bouwstoffenhandel en dat de verantwoordelijke wethouder bedrijfsbelangen zwaarder laat wegen dan hun gezondheid. ,,We gaan hier héél serieus mee om,’’ roept D66-wethouder Joke Reuwer afgelopen woensdagavond nog tijdens een vergadering over deze kwestie, maar dat kwam net zo geloofwaardig over als een traan van Patty Brard. Reuwers geloofwaardigheid had toch al een tikkie opgelopen, omdat minstens de helft van de Papendrechtse gemeenteraad nog altijd het vermoeden heeft dat zij in de affaire Nedstaal (in een onderonsje met haar partijvoorzitter en tevens Nedstaal-commissaris Arie Verberk) gepoogd heeft een paar asbestdeeltjes onder het vloerkleed te vegen. Nee, in het erwtenpellersdorp staat D66, dat zich graag als duurzaam profileert, zeker niet bekend als een milieuvriendelijk clubje. Ik ben benieuwd naar de verkiezingsuitslag, volgend jaar maart in Papendrecht.

 

Afbeelding: Joke Reuwer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s