Megabioscoop klaar rond Kerst 2014? Ik geloof er niks van


CinemaWanneer komt ie nou, die megabioscoop met zes zalen tegenover de Energiehal in Stadswerven? Eind 2013 was de oorspronkelijke planning, maar dat gaat natuurlijk ‘never nooit’ meer lukken. In recentere persberichten kom ik ‘begin 2014’ tegen als opleveringsdatum, maar ook dat streven is al achterhaald, want men had toch écht gisteren al met de bouw moeten beginnen om dit nog voor elkaar te krijgen. Is er dan iets aan de hand? Heeft de Utrechtse Wolff Cinema Groep moeite om de centjes bijeen te krijgen? Zijn er ‘hickups’ in de samenwerking met de gemeente Dordrecht?
Met vergunningsproblemen kan het niks te maken hebben, want de benodigde bouwvergunning is eind januari door de gemeente al verleend. Maar waarom duurt het dan allemaal zo veel langer dan dat iedereen gepland, gehoopt of gedacht had? Een geruststellend woordje van de bioscoopexploitant liet lang op zich wachten, maar in deze krant (afgelopen donderdag) kwam die er uiteindelijk toch, al vond ik de reactie van directeur Philipp Wolff, wel erg zuinigjes. Op de vraag of de komst van de bioscoop nog wel zeker is antwoordde hij: ,,Ik denk het wel… ik heb geen redenen om aan te nemen dat het niet zo is.’’ Dat kwam niet erg overtuigend over. Ik vermoed dat men bij Wolff nog niet zo zeker van de zaak is. Dat heeft, volgens mij, alles te maken met een project dat in Utrecht (overigens de thuisbasis van Wolff) gaande is. Onlangs zette Philipp Wolff namelijk zijn handtekening onder een megadeal met de Jaarbeurs en de gemeente Utrecht aangaande de ontwikkeling van een immense bioscoop op het Jaarbeursterrein. Deze hypermoderne supercinema (3500 stoelen verdeeld over15 zalen) moet, in verband met het Nederlands Filmfestival, al medio 2015 af zijn. Voor de miljoenenfinanciering (om hoeveel geld het precies gaat wil niemand zeggen) moest Wolff, toch een relatief bescheiden speler in bioscoopland Nederland, aankloppen bij de bank. Ik durf te concluderen dat het bioscoopbedrijf  ‘de Utrechtse ontwikkelingen’ eerst wil afwachten alvorens in Dordt aan de slag te gaan. Kerst 2014, zoals de directeur nu beweert, gaat écht niet gehaald worden.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s