Heel soms kan een dag toch zo lekker beginnen…


morning_sky_cropped_1Héél vroeg ben ik op… nog voor de klok van zessen. Zoonlief is, een dag of wat geleden, te laat op school gearriveerd en ter compensatie moet hij deze ochtend extra vroeg aantreden. En zo sta ik dus, na afronding van de gebruikelijke ochtendrituelen al voor de klok van zeven buiten voor een stevige wandeling met een nog half slaperige viervoeter. De binnenstad, na een heftige regenbui verser dan ooit naar binnenstad ruikend, gonst me welkom met méér geluiden dan te doen gebruikelijk op dit tijdstip. Het plaveisel ligt open aan de Sarisgang (wat ze daar doen weet ik niet), op het Scheffersplein (brugherstel) en in Het Hof (visitekaartje binnenstad) en op de een of andere manier verschaft mij dit een gevoel van welbehagen. Ik ben dol op werken… kan er uren naar kijken. Blafmans ook.
De kroegen op het Scheffersplein zijn nog niet open, maar één eigenaar is al druk doende. ,,Koffie?’’, vraagt hij. ,,Net verse gezet.’’ Blafmans kan weliswaar geen klok kijken, maar weet nu precies hoe laat het is en gaat alvast maar zitten. Nog geen tien tellen laten neem ik naast mijn geduldige vriend plaats op het enige stoeltje dat niet ‘bekabeld’ is. Na een lui gesprekje met de kroegeigenaar (over Feyenoord, intercity’s en Swaffeltherapeuten) is het tijd om de wandeling voor te zetten. Blafmans zet de route uit en besluit om, precies in het midden van het Statenplein, haar grote ochtendboodschap te doen. Ze gaat er vervolgens met een triomfantelijke tronie naast zitten en kijkt me aan alsof ze wil zeggen: ,,Zo makker… ik heb mijn werk gedaan, nu ben jij aan de beurt.’’ Met frisse tegenzin haal ik een poepzakje (maat XXL) tevoorschijn om die Bonzoberg te lijf te gaan, maar precies op dat moment wordt er, vlak achter me, fel getoeterd. Het is een poepzuigvoertuigje en de bestuurder van het vehikel maakt lachend een ‘opzij’-gebaar. Floep… weg poep. Ik steek mijn duim op, hij doet hetzelfde en rijdt weer weg. Een waterig zonnetje breekt door. Beter dan dit kan een dag niet beginnen, want eigenlijk is mijn column nu ook al klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s