Messcherpe observaties van Anneke Maagdenberg


anneke maagdenbergIk ken voorzitter Anneke Maagdenberg van de Dordtse Ondernemersvereniging (DOV) niet persoonlijk en heb haar, naar mijn weten, nog nooit de hand geschud. Dat moet er dan maar eens snel van komen, zodat ik haar persoonlijk kan vertellen dat ik een bewonderaar begin te worden. Ruim een maand geleden prees ik Maagdenberg vanwege haar idee om nabij strategische punten in Dordrecht (station, musea, parkeergarages) borden te plaatsen om bezoekend publiek te bewegen om nog wat langer te blijven en méér van de stad te gaan bekijken. Subliem, makkelijk uitvoerbaar… spotgoedkoop en elke dag verbaast het me weer dat Dordtse ‘marketeers’ nog altijd niet begonnen zijn met de realisering van dit idee.
Tijdens een hoorzitting over verkeer, eind vorige week, sprak Maagdenberg wederom wijze woorden. Zo vroeg zij de gemeente het fietsverbod op winkel/wandelstraten (tijdens winkeluren) juist te handhaven in plaats van op te heffen. Dat laatste is namelijk een gemeentelijk voornemen, maar Maagdenberg voorziet chaotische taferelen. ,,Het is een utopie te denken dat fietsers hier straks rekening gaan houden met voetgangers. Daarbij komt dat bezoekers die, al dan niet met kinderen, een winkel verlaten, nooit bedacht zullen zijn op voorbij fietsende mensen. Doe het niet, want eenmaal toegestaan, kun je het eigenlijk niet meer terugdraaien.’’
Maagdenberg maakte zich op deze avond verder sterk voor strengere handhaving of, waar nodig, invoering van 30 km-zones in de binnenstad: ,,Door de onoverzichtelijke situatie vanuit de Vriesestraat en de racebaan die de Vest geworden is, kun je wachten op het eerste ernstige ongeluk. Ook de Johan de Wittstraat, ter hoogte van de oversteekplaats bij de rotonde, is door de bussen veel te onoverzichtelijk en levert regelmatig piepende remmen en hevig geschrokken voetgangers op.’’
Tot slot pleitte Maagdenburg ook nog voor de invoering van een rotonde op de kruising Johan de Wittstraat/Singel: ,,De wachttijden zijn hier te lang en werken ‘nog snel even een rood licht pakken’ in de hand. Dit met alle mogelijke gevolgen van dien.’’
Vier messcherpe observaties, vier gortdroge vaststellingen. Vier keer de spijker op zijn kop en daarom vier hoeraatjes namens mij voor Anneke Maagdenberg.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s