Misschien kan Mos mijn toespraak ook even voorlezen…


Jasper Mos2Het is vandaag (donderdag 17-10-13: KT) een spannende dag voor de Dordtse wethouder Jasper Mos (VVD) want hij mag vanmiddag, namens stad en regio, de Tweede Kamer proberen te overtuigen van het feit dat Dordrecht een volwaardige Intercity-stad moet blijven. Nu ken ik Mos niet persoonlijk, maar ik volg hem beroepshalve al jaren en ik vrees dat hij er vanmiddag niet met gestrekt been zal ingaan. Daar is hij gewoon een te beleefd en te bescheiden mens voor. Nee, zoals een welopgevoed wethouder betaamt zal Mos de Kamerleden op beschaafde wijze en met steekhoudende argumenten proberen te overtuigen van het ongelijk van de NS, die van plan is om de écht snelle treinen richting Brabant en België voortaan met een ‘Hoekschewaards’ boogje om deze stad heen te laten tuffen. Ik ben geen politicus en dus is mijn toespraak aan de Tweede Kamer een tikkie anders van toon:
Luister volksvertegenwoordigers en luister goed, want hier spreekt het volk dat jullie, tegen een meer dan royale vergoeding, vertegenwoordigen. Wij in Dordt en de Drechtstreek vragen over het algemeen  weinig van Den Haag… we zijn hier van oudsher gewend om onze eigen boontjes te doppen. Elk jaar weer doen we hier onze stinkende best om ondanks een alsmaar schraler wordende staatsruif nog iets van een deugdelijke begroting in elkaar te timmeren, we hebben onze Derde Merwedehaven braafjes laten voldumpen met rotzooi die ze nergens anders in dit land willen hebben en we stellen onze bevolking bloot aan de risico’s van giftreinen die dagelijks door onze bebouwde kom denderen. Nu vragen we één ding en meer niet: roep dat blooperbedrijf dat zich NS noemt zo snel mogelijk tot de orde en voorkom dat het bedrijfsleven,het onderwijs en het algeheel woongenot in Dordt en Drechtstreek, als gevolg van Fyra-geblunder, nóg verder in het slop raakt. Neemt u ons vooral serieus, anders voelen wij ons genoodzaakt om nog deze week massaal de Hofvijver te komen bijvullen met de inhoud van onze Derde Merwedehaven en zullen alle goederentreinen met ingang van heden minimaal een uurtje of drie stilstaan voor een gesloten Zwijndrechtse brug. Dank voor uw aandacht.

Eén reactie

  1. Jammer dat die treinen wel wc’s hebben, anders konden we ook de sanitaire stop als argument gebruiken om in Dordt te stoppen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s