De meeste lijsttrekkers staan al in de startblokken


lijsttrekkersHet is nog 140 nachtjes slapen tot aan de gemeenteraadsverkiezingen en in de tussentijd kan er nog veel gebeuren dat van invloed kan zijn op de uitslag. Dat weerhoudt mij er niet van om zo nu en dan eens met een tussentijdse bespiegeling te komen. Politiek en zeker gemeenteraadspolitiek moet natuurlijk draaien om de inhoud en om de kwaliteit en integriteit van de ‘spelers’, maar er zijn (soms helaas) nog zoveel andere factoren die meewegen… rellen en controverses bijvoorbeeld, onvoorziene gebeurtenissen en, veel trivialer maar niet te onderschatten, het kapsel van de lijsttrekker of de manier waarop iemand in de camera’s lacht. Zeven van de negen lijsttrekkers (of tien, als de SP meedoet) zijn inmiddels bekend. Over een maandje vindt alweer het eerste Dordtse Verkiezingsdebat plaats en dan zal blijken hoe zij zich, niet alleen inhoudelijk maar ook qua persoonlijkheid, aan de kiezer presenteren. Intussen neem ik alvast een paar beoogde hoofdrolspelers met u door. Met Cor van Verk heeft de PvdA een duidelijke ‘old school’-keuze gemaakt die de partij, geteisterd door ‘graaischandalen’ en een imagoprobleem van Diederik Samson, wellicht iets van haar ouwe vertrouwde rooie glans kan terugbezorgen. Knokker Van Verk is ervaren in de politieke arena, kent zijn pappenheimers en is een uitstekend ‘debater.’ Het  lokale VVD-‘uithangbord’ is en blijft Jasper Mos en daarmee zal de partij zich zeker geen buil vallen, aangezien Mos zich de afgelopen drie-en-een-half jaar bewezen heeft als een stressbestendig en bekwaam wethouder. Mos is een prettig en bescheiden persoon met veel gevoel voor humor, maar mag dat laatste wél iets meer aan de wereld laten zien. De gedreven Nelleke de Smoker, helder van toon en in de gemeenteraad altijd goed geïnformeerd is een logische en uitstekende keuze voor D66 (momenteel landelijk ‘stralend’ in de peilingen) en de altijd strijdvaardige Kitty Kruger moet zich als lijsttrekker nog bewijzen maar is, in mijn ogen, de gedroomde opvolgster van vertrekkend veterane Mary Ruisch. CDA en BVD hebben nog geen lijsttrekker benoemd. Daarover én over de andere partijen die vandaag nog niet aan bod kwamen, meer in een volgende column.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s