‘Er lopen hier relatief veel ijslikkers op straat’


Mooiste stedenVan het een komt het ander. De Consumentenbond bracht een boekje uit met de 25 mooiste steden van Nederland en ik, onverbeterlijke chauvinist, vind het natuurlijk prachtig dat Dordrecht daarin een ereplaatsje heeft. Natuurlijk wilde ik weten wat auteur Kees Verplanke verder precies over mijn stad te melden heeft, maar het inkijkexemplaar op internet ging niet verder dan het voorwoord en daarom heb ik het boekje maar besteld. Dát houdt u dus nog van me te goed, maar zoals ik hierboven al schreef… van het een komt het ander. Onder het persbericht stonden de welbekende reacties, want reageren op internetartikelen is tegenwoordig een nationale volkssport. In dit geval waren het vooral verontwaardigde reacties, afkomstig van inwoners van Delft en Nijmegen, twee steden die niet in het boekje voorkomen. ,,Waarom staat mijn stad er niet in?’’ schrijft een teleurgestelde Nijmegenaar. ,,We hebben juist zo’n hoog cijfer op Zoover.’’
Voor wie dat niet weet, Zoover is een website waarop consumenten een toeristische attractie, een stad of een land beoordelen en dus was ik benieuwd hoe Dordt er eigenlijk op deze site vanaf komt. Op naar Zoover dus en dat viel, met een beoordelingsgemiddelde van 8,4, niet tegen. Veel leuker nog dan dat eindcijfer waren de reacties zelf. Ene Tom uit België noemt Dordt ‘een mooi dorpje’ en de Brit Ian Tinson omschrijft Dordrecht als een ‘very pretty place’, al vindt hij het uitgaansleven hier ‘uninteresting.’ Opvallend waren de fraaie beoordelingen (een gemiddelde van 8,7) voor Bed & Breakfast ’t Hofhuysje aan de Vriesepoortshof. Dat is zo’n beetje bij mij om de hoek, maar ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Nou ja, mocht ik thuis nog een keer ruzie krijgen dan weet ik in ieder geval waar ik moet zijn. Toch is niet iedereen op Zoover positief over Dordrecht: ‘Prachtige geveltjes en havens,’’ schrijft ene Johanna. ,,Maar ook zwerfvuil en leegstand. Dordrecht is een arbeidersstad, dus de wat betere winkels overleven er niet… ook lopen er relatief veel ijslikkers op straat.’’ Ik beschouw die laatste opmerking toch maar als positief, want dankzij La Venezia en Talamini hebben wij hier nu eenmaal het allerlekkerste ijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s