Inwoners Papendrecht hebben recht op duidelijkheid


Rob Beek, bewerkt,,Wat zeggen we tegen de pers? Vanuit die hoek komen er straks ongetwijfeld vragen.’’
,, Zet maar in het persbericht dat we verder geen uitlatingen doen uit respect en om redenen van zorgvuldigheid. En zet er trouwens ook maar bij dat we het zeer spijtig vinden.’’
,,Ja, da’s wel mooi… dat straalt toch iets menselijks uit en dan hoeven we verder niks uit te leggen.’’
Zo moet ongeveer het gesprek gegaan zijn tussen de burgemeester en de wethouders van Papendrecht, nadat besloten was om gemeentesecretaris Rob Beek op non-actief te zetten. Geen uitleg dus en dan ga je gissen. Nou daar komt ie dan… sloeg Rob Beek zijn ambtenaren? Heeft hij zich verrijkt met overheidsgeld? Heeft hij getongzoend met een Limburger? Hield hij slaven in de kelder? Geen idee, maar de man is al zo’n zes jaar in Papendrecht werkzaam en werd indertijd zo’n beetje als Sinterklaas in het erwtenpellersdorp binnengehaald. Nu heb ik in die afgelopen zes jaar heus wel eens wat geruchten gehoord over zijn ietwat solistische, eigengereide en soms zelfs wat botte manier van werken, maar het was nou ook weer niet zo dat de man als een prutser te boek stond, dus er móet recentelijk iets ernstigs gebeurd zijn, maar wat dan? Ja, ik weet het, Beek wordt in de wandelgangen wel ‘de onderburgemeester van Papendrecht’ genoemd, maar in feite kun je elke gemeentesecretaris in Nederland als zodanig bestempelen. Een gemeentesecretaris is immers de allerbovenste ambtelijke baas en ook de belangrijkste beleidsadviseur van het college. Beek is verder ook nog een prominent PvdA’er. Heeft dat er dan misschien mee te maken? Iets met dubbele petten of zo?
Misschien denkt u bij het lezen van deze column… die Thies stelt meer vragen dan dat hij antwoorden geeft. Ik beken direct schuld. Maar ja, dat krijg je als je zo’n vaag persbericht naar buiten brengt over zoiets belangrijks als de schorsing van je bestbetaalde ambtenaar? Burgemeester en wethouders van Papendrecht zijn hun inwoners méér duidelijkheid verschuldigd. Met verhullende termen als ‘uit respect’ en ‘om redenen van zorgvuldigheid’ kom je in de eenentwintigste eeuw echt niet meer weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s