WEK: ‘select, copy, paste’ en hopla, alweer een standpunt


wek3Dat Diana Kensenhuis en Nancy Witsen-Elias indertijd uit Beter voor Dordt stapten om onder de naam WEK een eigen partijtje te beginnen was op zich nog te billijken. Helaas zat daar geen eigen visie of een diepgeworteld principieel inzichtverschil achter maar hooguit een griezelige dosis rancune jegens de partij waar de dissidente dames zich ‘ongehoord’ voelden (,,Wij mogen nooit eens wat van Piet’’). Dat laatste was dan ook wel weer logisch want bij Beter voor Dordt was men al lang en breed tot de conclusie gekomen dat het eeuwenoude credo ‘You can’t fix stupid’ voor dit tweetal meer dan opgeld deed. Maar goed, ondanks het feit dat er nauwelijks iemand bewust op ze gestemd had, hadden de WEK-jes in ieder geval wettelijk gezien het recht om die BVD-zeteltjes, bezet te houden. Moreel gezien is dat natuurlijk een ander verhaal, want de dames op drift wisten de afgelopen jaren vooral uit te blinken in onbenulligheid, nietszeggendheid en ruziezoekerij. Nu is daar ook nog volksverlakkerij bijgekomen, want wat blijkt: zo’n beetje alle uitgangspunten op de WEK-website (en aantoonbaar zelfs een aantal woordvoeringen tijdens gemeenteraadsvergaderingen) zijn, om het maar eens plat te zeggen, gewoon gejat van anderen. Diana: ,,Zeg Nancy, wat vinden wij eigenlijk van eh… sport. Nancy: ,,Iedereen moet vrij zijn om talenten te ontwikkelen in een goede gezondheid. Die vrijheid heeft een sportieve kant: in Delft zijn talloze sportclubs die voor een groot deel afhankelijk zijn van financiële hulp van de gemeente. Daarmee kunnen zij bijvoorbeeld kunstgrasvelden of een renovatie van de kantine realiseren.’’ Diana: Goh, mooi gezegd hoor. Zelf verzonnen? Nancy: ,,Nee tuurlijk niet gekkie. Dat schrijft een lokale partij in Delft op haar website. Maar dat vinden wij toch ook? Diana:,, Tja, nou je het zegt. Ik zou zeggen select, copy en paste… hopla, alweer een standpunt.’’ Nancy: ,,Wél even Delft vervangen door Dordrecht hoor, anders staat het zo raar op onze website. Diana: ,,Ja, dat doe ik. Dan ga ik nu eens even opzoeken wat we eigenlijk van jongeren vinden.’’ Nancy: ,,Mooi, dan plak ik wel ergens een ouderenstandpunt vandaan.’’ Diana: ,,Eigenlijk best wel makkelijk hè… politiek?’’

Hieronder de artikelen in AD De Dordtenaar van 20 januari 2014:

 WEK1

WEK2

Voor alle door WEK gekopieerde teksten, klik hier: De WEK-files

Eén reactie

 1. Wat een kop in de krant van 20 januari 2014 hè! WEK kopieerde standpunten.
  Bij mij viel het kwartje, hoewel ik geen uitgebreide analyse gepleegd heb, na de column van Kees Thies van de 20ste en het artikel in het AD. Ik dacht: dat we dit met zijn allen in de politiek niet doorhadden! Eigenlijk verdienen ze een lintje, ik vermoed dat de dames in het verleden ook zo te werk zijn gegaan, zeer vernuftig en boerenslim!!! Stom van mij (ik verdien een politieke schop onder mijn kont), compliment voor hen. Maar ja, daar is het politiek voor, hè. Wie weet wat anderen niet hebben uitgehaald. In de politiek kan zoiets gebeuren. Ik ben bijvoorbeeld zo maar in staat zonder kopieergedrag te vertonen prachtige teksten te schrijven waar ook niemand als burger van wat begrijpt (wat is nou volksverlakkerij?)
  Wel goed, dat de dames in de politiek zitten en niet meer op school. Als ze bij het maken van een werkstuk zo te werk zouden zijn gegaan, waren ze geschorst en konden ze hun diploma wel vergeten. Of in de wetenschap, als het daar maar om vermeend plagiaat gaat word je door je academische vrienden met pek en veren de academische wereld uitgejaagd. Of in de gezondheidszorg, daar ben je je licentie als arts zomaar kwijt en vlucht je naar het buitenland. En wat dacht je van belastingfraude (vandalen gaan betalen)?
  Maar, mijn handen jeuken, ik duik nog even in de ideeën, voorstellen die ze deden bij diverse woordvoeringen en moties om te achterhalen of er toen al geen sprake was van aantoonbaar ‘copy and paste’ gedrag.
  Eén ding valt me van de politiek bedrijvende dame Kensenhuis tegen. Het is jammer dat ze geen kerel is. Want als ze politieke ballen had gehad, had ze die 60 passages toch mooi in haar programma moeten laten staan. Het is toch geen plagiaat? Het is een accentverschuiving, er is sprake van raakvlakken. You can’t fix stupid??? She did it.
  Ik geef ze een tip: roer de grote trom bij de komende verkiezingen, immers muziek maakt slim.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s