Een prachtfilm op de eigentijdse website van D66


D66Al weken hou ik me bezig met de vraag wie de meest efficiënte campagne voert in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen en daarbij zet ik vooral de websites van de deelnemende partijen centraal. Dit alles, maar dat ten overvloede, los van de diverse standpunten. Vandaag D66 én de Verenigde Seniorenpartij (VSP) en ik val maar meteen met de deur in huis, want ik heb meteen de beste en de slechtste website ‘te pakken.’ D66 heeft het, webtechnisch gezien, uitstekend begrepen: eigentijds, met relatief weinig tekst en met een zeer overzichtelijke lay-out, gidst de groen-witte D66-site mij precies naar de informatie die ik zoek: wie doen er mee? Wat zijn de standpunten? Wat moet er anders? Je komt er razendsnel achter en ook de professioneel vervaardigde campagnefilm is indrukwekkend. Die straalt rust en vertrouwen uit en volgens mij is dat precies waar de (al dan niet zwevende) kiezer behoefte aan heeft. Klik je het kopje ‘standpunten’ aan dan verschijnen er grote fotovakken op het scherm en door daarop door te klikken worden korte tekstblokken onthuld waarin helder staat aangegeven hoe er gedacht wordt over zaken als duurzaamheid, ondernemerschap en onderwijs. Weinig tekst werkt oppervlakkigheid in de hand zou je zeggen, maar omdat ze goed geschreven zijn is dat geenszins het geval. Het contrast met de website van de Verenigde Seniorenpartij (VSP) kán haast niet groter zijn. Eerlijk gezegd doet me dat pijn, want ik heb veel sympathie voor de mensen in deze partij. Die vind ik leuk en aardig, maar op hun statische en simpele website komt dat niet over. En nee, ik ga niet mee in de redenering dat juist dat statische is toegespitst op ouderen die anders de weg zouden kwijtraken… ik ken persoonlijk héél veel senioren die zich via het internet juist prima weten te informeren. Sorry VSP, maar dat is op jullie site bijna niet te doen. In mijn persoonlijke website-klassement krijgt D66 een 8.5 en staat dus eerste, PvdA (8) en BVD (ook 8) delen de tweede plaats, derde is het CDA (7.5), vierde de VVD (7) en de VSP komt helaas niet verder dan een mager vijfje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s