Korteland en De Kraker zagen een doelkans en kopten die in…


??????Is het nou een kwestie van hoogmoed komt voor de val of gewoon een laffe dolksteek in de rug, toegediend door slechte verliezers? In het altijd vredige Papendrecht ligt de temperatuur momenteel in ieder geval behoorlijk lager dan in de rest van het land. Wat is hier aan de hand? De partij Papendrechts Algemeen Belang, ofwel PAB, won de gemeenteraadsverkiezingen met overmacht en is met 7 zetels nu veruit de grootste in Papendrecht. Met zo’n ‘landslide’ heb je het volste recht om ‘het bal’ te mogen openen, maar onder het motto ‘vele kruimeltjes maken óók een brood’ lijkt het er nu op dat PAB door de andere ‘spelers’ in de Papendrechtse politieke arena zomaar buitenspel gezet wordt. Onder aanvoering van Richard Korteland (VVD) en Kees de Kraker (SGP) wordt momenteel namelijk onderzocht of er in het erwtenpellersdorp gekomen kan worden tot een brede coalitie, zonder PAB dus. Die coalitie zou dan, zo vermoed ik althans, bestaan uit SGP, ChristenUnie, CDA, VVD en D66, met ‘gedoogsteun’ van GroenLinks. Een optelsommetje leert dat deze partijen gezamenlijk aan een ruime meerderheid van 13 op de 23 zetels komen en dus ziet het er naar uit dat verkiezingswinnaar PAB straks met lege handen staat. Volgens ‘de anderen’ heeft PAB-aanvoerder Andé Stremler zijn hand overspeeld door te veel tijd uit te trekken met het schrijven van een coalitie-akkoord. Dat vind ik persoonlijk wat overdreven, want er zijn, sinds de gemeenteraadsverkiezingen pas dertien dagen verstreken. Nee, de frustratie (van ‘de anderen’ dus) zit hem volgens mij in het feit dat PAB ‘regentengedrag’ begon te vertonen. Stremler was namelijk wel érg duidelijk van plan om met een kant-en-klaar regeerakkoord (zeg maar het eigen verlanglijstje) bij de andere partijen te gaan ‘winkelen’ onder het motto ‘take it or leave it.’ Dit tot ongenoegen van de geraffineerde politieke ‘diehards’ Korteland en De Kraker die een doelkans zagen en deze vervolgens handig inkopten. Mag dat? Ja, natuurlijk mag dat, al heeft het ook wel iets smerigs: met deze welbekende politieke truc ga je namelijk ongegeneerd voorbij aan 3616 inwoners, ofwel ruim een kwart van de stemgerechtigde Papendrechters die doelbewust voor PAB kozen.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s