Klaagsoap rond Energiehuis gaat nergens over…


klagersIk had het, nu bijna een jaar geleden, al voorspeld en ja hoor… het gebeurt ook: rondom het Energiehuis is een ware klaagsoap ontstaan die, zoals het eigenlijk altijd gaat met soapseries, helemaal nergens over gaat. Dán weer is de klimaatinstallatie te luidruchtig, dán weer gaat de Popcentrale te laat dicht en dán weer staat er nét even geen bewaker bij de deur om cafébezoekers of bezoekers van een popconcert te sommeren om hun schoenen uit te treken bij het verlaten van het pand. De groep klagers weet kennelijk makkelijk te krantenkolommen te halen, maar feit is dat die groep uit slechts een handjevol mensen bestaat, die er inmiddels een sport… nee erger nog… een levensdoel van gemaakt heeft om over zo’n beetje alles wat er in en rondom dat Energiehuis gebeurt een nieuw klaaglied te componeren. De meeste omwonenden (en dat zijn, héél gek, vooral mensen die er écht dichtbij wonen) schijnen helemaal niet zoveel last van het Energiehuis te hebben. Naar aanleiding van mijn vorige columns over die paar beroepsklagers kreeg ik juist vooral veel mailtjes en berichtjes van omwonenden die zich juist ergeren aan dat eeuwige gezever van die notoire zemelaars, die ook keer op keer rechtszaken met betrekking tot die vermeende overlast verliezen, maar zich gewoon niet kunnen en willen neerleggen bij de feiten. En wat zijn dan die feiten? Dat lijkt me nogal simpel. Feit 1: er stáát een Energiehuis dat bruist van de activiteiten en die activiteiten bestaan niet uit postzegels verzamelen, bridgen, Zen-meditatie, rouwverwerking en babysokjes breien. Feit 2: in dat Energiehuis wordt gedanst, gemusiceerd, genoten van allerlei voorstellingen, ‘ge-cursust’, gegeten, gedronken en vooral heel veel gebabbeld en gelachen. Feit 3: zowel de gemeente als de verantwoordelijken binnen het Energiehuis doen er alles aan om de eventuele overlast voor de buurt zoveel mogelijk te beperken. Feit 4: het Energiehuis gaat de komende honderd jaar niet meer weg. Feit 5: volgend jaar staan hier ook nog een bioscoop, een parkeergarage en ongetwijfeld volgt dan later die onvermijdelijke Burger King of Kentucky Fried Chicken. Ofwel, beste klagers, voorkom een maagzweer en zoek een andere hobby.

Eén reactie

  1. Van het verkeer over de Noordendijk moeten ze toch al die jaren vóór het Energiehuis veel meer last gehad hebben: daar hebben we ze nooit over gehoord!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s