De koe een stroomstoot, de gans een slinger


huntingHoeveel jagers zouden er rondlopen op het eiland van Dordrecht en in de Hoeksche Waard? Toch al gauw meer dan honderd vrees ik. Dat zijn er dus eigenlijk te veel en dus vind ik dat je daar best 50 procent van mag afschieten. Da’s gewoon beter voor het natuurlijk evenwicht.
En dan is er nog een boer in Genderen in Rivierenland. Die moet tijdens het melken van zijn koeien wel héél vaak naar de wc. Zo schiet het natuurlijk niet op, dus heb ik een apparaatje uitgevonden waarmee je hem een klein stroomstootje kunt toedienen als hij weer eens iets te veel tijd op het kleinste kamertje doorbrengt. Nee joh, daar voelt die man bijna niks van en je wint er kostbarre melktijd mee.
U denkt natuurlijk dat deze columnist een tik van de molen heeft gekregen, maar maakt u zich geen zorgen, want ik wil mijn medemensen heus niet afschieten en ik wil ze ook geen stroomstoten toedienen. Het enige wat ik gedaan heb is de zaken in twee nieuwsberichten uit mijn krant van gisteren omdraaien. Ik erger me namelijk rot aan jagers die het met kulargumenten als gewasbescherming en populatiebeheer kennelijk nog altijd voor elkaar krijgen om in de Hoekse Waard 50 reeën te mogen afknallen. Dat is de helft van de totale reeënpopulatie in die hele streek. En heeft u wel eens een ganzenjacht gezien in de Hoeksche Waard? Daar bestaan gewoon filmpjes van: kijk maar op www.faunabeheer.nl. Op die beelden, uit augustus vorig jaar, kun je zien dat geen enkele geschoten gans direct dood is. Alle dieren liggen nog lang te spartelen of proberen zelfs nog weg te lopen. Ze worden levend door jachthonden bij de jagers gebracht die de ganzen vervolgens aan de kop rondslingeren om ze alsnog te doden. En zelfs dán zijn sommige ganzen nog niet uit hun lijden verlost.
En die boer in Genderen? Die gaat bakken met geld verdienen met zijn uitvinding ‘Milk & Go’, een melkmachine die koeien een elektrische opdonder verkoopt zodat ze, na het melken direct weer doorlopen in plaats van even te ontspannen. Bah, poenboer, bah griezeljagers. Ga van m’n planeet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s