Trots dat ik nu een ‘Dordtse Doorpakker’ ben…


Nederland-Schoon-1003Ik zeg het maar gewoon hoe het is… als het om zaken als milieu en duurzaamheid gaat ben ik zeker geen groene superheld. Wat ik wél ben is een braaf burgermannetje én vader van twee kinderen van wie ik hoop dat zij, later als ik al lang een park op mijn buik heb, kunnen leven op een planeet die er op z’n minst niet beroerder voor staat dan nu het geval is. En dus doe ik mijn best om huisvuil zoveel mogelijk te scheiden, ben ik een ‘bescheidener’ consument geworden, haat ik producten die overdreven zijn ingepakt en erger ik me groen en geel aan mensen die hun lege patatzakjes en colablikjes over hun schouder gooien en hun asbakjes leegkloppen op het trottoir. En ja, mijn volgende scooter wordt een elektrische en… geloof het of niet… ik ruim tegenwoordig afval op in gebieden waar ik mijn hond uitlaat. Dat laatste had ik niet zelf bedacht, maar ben ik pas gaan doen toen Duurzaamheidscentrum Weizigt mij en Blafmans vroeg om te figureren in een campagne over zwerfvuilruimende hondenbezitters. Omdat Blafmans nu eenmaal ijdel is heb ik daar ja op gezegd en het resultaat, een prachtige foto stond inmiddels in diverse bladen en is vanaf volgend jaar ook op bushokjes te zien. Onder het motto ‘practice what you preach’ loop ik tegenwoordig dus regelmatig, ‘gewapend’ met zo’n lange zwerfvuiltang, op en rond de Wantijdijk waar Blafmans zo graag rent en zwemt.
Volgende week donderdagmiddag mag ik debatleider zijn tijdens een bijeenkomst voor en over ‘Dordtse Doorpakkers’ (want zo mogen wij ons tegenwoordig noemen), getiteld Dordt Schooncafé en door hierover een column te schrijven hoop ik dat ú, hondenbezitter of niet, massaal komt om mee te denken en mee te praten en aan het eind van die bijeenkomst, besluit om ook zo’n afvalgrijper mee te nemen. Al meer dan 200 Dordtenaren gingen u voor.
De Doorpakkers-bijeenkomst op donderdag 16 oktober in Duuraamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen 30 (u weet wel, aan het Weizigtpark) begint om 17.00 uur. Wees erbij en werk mee aan een schone, leefbare stad. Wél even aanmelden via www.weizigt.nl.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s