Eerst door een berg, nu door een looprek geveld


happy-old-man-in-walkerHet was misschien wel de allerlaatste terrasavond van het jaar, maar met een dikke trui was het nog prima uit te houden. Even na middernacht kwam Herbert aangeschuifeld. Ja, letterlijk aangeschuifeld, want hij loopt met een looprek. Dat heeft niks met zijn leeftijd (nét vijftig) te maken, maar met een ongeluk, dat zich ruim twee jaar geleden afspeelde tijdens een skivakantie in Oostenrijk. ,,Ik ben daar van een berg geflikkerd en nee, ik had niks gedronken.’’ Dat laatste vermeldt Herbert er voor alle duidelijkheid bij, want wie hem een beetje kent weet dat hij zijn liefhebberij ‘wintersporten’ meestal combineert met zijn andere hobby, die nog het best valt samen te vatten onder de verzamelnaam ‘Rutte.’ We geloven hem, want zijn uitleg klinkt plausibel en zijn vrouw, die erbij was, zweert dat het echt een stom ongeluk was. ,,We stonden op een plek waar het, tussen twee afdalingsparkoersen, vlak was en hij was daar net zijn ski’s aan het losmaken toen iemand keihard tegen hem opknalde. Herbert viel, bleef glijden tot hij beneden was en daar bleek dat zijn rechterbeen op diverse plekken gebroken was. Ook had hij een paar rugwervels beschadigd en in zijn heup, zo bleek later in het ziekenhuis, zat een flinke barst.’’ Een paar jaar lang moest Herbert revalideren en zo nu en dan kwam ik hem, op en rond het Scheffersplein, tegen in zijn tijdelijke rolstoel. Maar nu loopt Herbert weer en, zo beweert hij, ‘alles is bijna helemaal zoals het was.’ Hij is zelfs van plan om in december terug te gaan naar de plek waar hij destijds zo genadeloos ten val kwam. ,,Skiën zit er nog niet in, maar alleen al die sfeer daar joh, die heb ik zó gemist.’’ We proosten op zijn volledige herstel.
Pas de volgende ochtend hoorde ik dat Herbert die nacht nooit is thuisgekomen. Onderweg naar huis is hij, ergens op de Voorstraat, zwaar beneveld, over zijn eigen looprek gestruikeld. Da’s diep treurig natuurlijk, maar ik moest wel lachen om het berichtje dat hij me vanuit het ziekenhuis stuurde: ‘Nu linkerbeen gebroken. Heb vakantie uitgesteld tot februari. Zouden er ook gipsvluchten náár Oostenrijk bestaan?’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s