Denkt Beter voor Dordt dat 65-plussers achterlijk zijn?


bus‘Dordtse 65-plussers, gefeliciteerd! Gratis openbaar vervoer voor de komende vier jaar zekergesteld.’
Beetje flauw en kinderachtig dat tekstje dat Beter voor Dordt op haar website geplaatst heeft. Nee, erger nog dan flauw… het is gewoon boerenbedrog, want simpelweg niet waar: het openbaar vervoer is vanaf 1 januari namelijk helemaal niet meer gratis voor 65-plussers in deze stad.
Tuurlijk… je kunt stellen dat reizen met het openbaar vervoer voor Dordtse senioren (tot eind 2018) nog altijd spotgoedkoop is, want 12 euro en vijftig cent, door Beter voor Dordt en door vervoerder Arriva nu aangeduid als ‘een tegemoetkoming in de administratiekosten,’ blijft natuurlijk een onnoemelijk laag bedrag voor een héél jaar gratis busreizen in Dordt. Wat dat betreft hebben Dordtse ouderen, in vergelijking tot hun leeftijdsgenoten in veel andere middelgrote gemeenten in dit land, nog altijd weinig reden tot klagen. Maar Beter voor Dordt moet natuurlijk wel ‘the whole truth en nothing but the truth’ vertellen en die niet verbloemen in een leugenachtig pr-riedeltje. De nieuwe werkelijkheid is namelijk de volgende: volledig gratis openbaar vervoer voor senioren in deze stad, bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen een van de speerpunten van Beter voor Dordt, kán simpelweg niet worden gehandhaafd omdat de kosten hiervan ernstig uit de hand liepen. Er moest jaarlijks een tonnetje of twee, drie worden bijgelegd en dat is veel geld voor een gemeente die tóch al zoveel moet bezuinigen. Kortom het stemmentrekkertje van Beter voor Dordt werd een wel héél erg duur, of beter gezegd, onbetaalbaar verkiezingsstuntje.
En dus moest het college onlangs ‘de gang naar Canossa,’ of beter gezegd, de gang naar Arriva maken, want bij dit bedrijf, heeft men helemaal geen zin om te moeten bloeden voor een politiek kadootje. Afgesproken is nu dat senioren in Dordrecht, als ze straks hun nieuwe OV-kaart gaan ophalen, het nog altijd zeer bescheiden bedrag van 12,50 moeten aftikken. Prima onderhandeld en prima geregeld, want de nog altijd prettige ‘deal’ die voor senioren overblijft, zal naar verwachting niet of nauwelijks drempelverhogend gaan werken. Maar Beter voor Dordt moet haar kiezers natuurlijk wel de volledige waarheid opbiechten…of denken ze bij die partij dat 65-plussers achterlijk zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s