Over vage ‘bouwmarktdealtjes’ in Ambacht…


bobbyWethouders die bepalen welke bouwmarkt wél en welke bouwmarkt niet welkom is. Dat kan kennelijk allemaal in Hendrik-Ido-Ambacht, maar de vraag is, mag het ook?
Even uitlegen: Praxis is al héél lang op zoek naar een leuke plek in Ambacht, maar voelt zich door die gemeente al jarenlang ernstig aan het lijntje gehouden. Steeds kwam er weer een kink in de kabel, want dán was die ene locatie weer ongeschikt en dán was er weer een andere plek die ‘nét niet’ in aanmerking kwam. Conclusie: het wil Praxis maar niet lukken om zich in Ambacht te vestigen, terwijl het bedrijf dat wél graag wil. Het heeft er dus alle schijn van dat een of meerdere wethouders (en misschien ook wel ambtenaren) om wat voor reden dan ook, de Praxis-boot afhouden. Maar wat zou die reden dan kunnen zijn? Is er wellicht ooit een belofte gedaan aan Karwei… die andere bouwmarkt, die wél al heel lang in Ambacht gevestigd is? Vastgoedcoördinator Marcel van Bruggen van Praxis vertrouwde het in ieder geval niet. Na een beroep te hebben gedaan op de Wet Openbaarheid van Bestuur stuitte hij op een briefwisseling tussen de gemeente en het bedrijf Stemar (de eigenaar van Karwei in Ambacht en van Gamma in Zwijndrecht). Uit die brief zou blijken dat de voormalige Ambachtse burgemeester Jonker en de voormalige Ambachtse wethouder Stoop ooit aan Karwei hebben toegezegd dat er geen bouwmarkt meer bijkomt in het dorp. Toen Karwei de gemeente nog eens aan die toezegging herinnerde, was de reactie op z’n minst wat vaagjes. Laten we zeggen dat die vermeende ‘afspraak’ in ieder geval niet ontkend werd. Wél kwam vanuit het gemeentehuis de toelichting dat er helemaal geen markt is voor een tweede bouwmarkt in Ambacht. Maar dát was de vraag helemaal niet… en trouwens, daar gaat een gemeente toch helemaal niet over? Twee vragen blijven nu in het luchtledige hangen: worden er door Ambachtse wethouders achter gesloten deuren dubieuze dealtjes gesloten? Of hebben we het hier gewoon over domme bemoeizucht van overijverige ambtenaren en bestuurders? Als het dat eerste niet is dan moet het toch zeker wel het laatste zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s