Oproepen tot volksopstand gaat mij wel een beetje ver


RivierendriesprongGeachte mevrouw Lobensteijn, beste Katja,
Wij herkennen veel in uw grieven. De gemeente doet nu net of zij er niks aan kan doen, maar dat is niet waar. (…) Het College laat u als bewoners vallen als een baksteen. Centen zijn belangrijker dan uw gezondheid. Het enige dat wij u kunnen aanraden is: maak rumoer, zoek de publiciteit. Roep de hulp in van een gespecialiseerde advocaat. Zorg voor een volksopstand, want anders gaan deze plannen van de gemeente gewoon door en blijft u achter met de problemen. De mensen die aan de macht zijn, zijn alleen maar met zichzelf bezig. Zij interesseren zich niet voor uw problemen.
Bovenstaande brief  is geschreven door fractievoorzitter Ruud Lammers van Onafhankelijk Papendrecht en is gericht aan Katja Lobensteijn van het Platform Overlast Rivierendriesprong. Lobenstein is een van de vele honderden mensen die relatief dichtbij het bedrijf Rivierendriesprong wonen en die al vele jaren hinder van dit bedrijf ondervinden. Bij Rivierendriesprong wordt gebruik gemaakt van een zogeheten puinbreker, een immens apparaat waarmee bouw- en sloopafval vergruisd wordt. Dat ding zorgt niet alleen voor veel herrie, maar doet in het nabijgelegen woongebied ook veel stof neerslaan. Zelfs voor een blinde vink met dubbele staar is het overduidelijk dat Rivierendriesprong simpelweg te dicht ‘op’ die woonwijk ligt, maar het college van burgemeester en wethouders wandelt kennelijk al jaren door het eigen dorp met oogkleppen op en oordopjes in en het ziet er zelfs naar uit dat het puinvergruizingsbedrijf binnenkort zelfs een ‘verruimde’ vergunning gaat krijgen.
Ik ben eigenlijk niet zo’n voorstander van de populistische en zelfs opruiende toon die raadslid Lammers in zijn briefje hanteert, al ben ik het volmondig met hem en de omwonenden eens dat Rivierendriesprong  eigenlijk zou moeten verkassen en dat die ‘verruimde’ vergunning er natuurlijk nooit mag komen. Dat Lammers het Platform adviseert juridische hulp en publiciteit te gaan zoeken is prima, maar oproepen tot een volksopstand en de ‘mensen aan de macht’ beschuldigen van het feit dat zij ‘alleen maar met zichzelf bezig zijn’ en ‘centen belangrijker vinden dan uw gezondheid’ vind ik voor een gemeenteraadslid eigenlijk niet kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s