Een korter ‘afsteekvenster’…. ’t zal mij benieuwen


Dog-Fireworks3‘Pang’… nee ‘PAAAAANG!’ Harder kan ik het niet opschrijven, maar het zal ongetwijfeld zo’n illegale Cobra geweest zijn die op nog geen vijf meter achter ons explodeerde. Ik schrik me het apelazarus, want had het niet aan zien komen en Blafmans duikt schielijk naar de grond. Dat mijn gesprekspartner vloekt zie ik aan de manier waarop hij zijn lippen beweegt, want even hoor ik helemaal niets. Dat ‘niets’ gaat na een paar seconden over in een hoge fluittoon, maar veel tijd om daarbij stil te staan is er niet, want door die enorme knal heeft het kleine hondje (een puppy nog) van de man met wie ik stond te praten zich losgerukt en met riem en al rent hij de straat over, ontwijkt daar maar net een gierend remmende auto en schiet, tussen de huizen door, al jankend de Wantijdijk op. Ik zie hoe een fietser, net als de automobilist twee tellen eerder, keihard op zijn rem moet trappen om het beestje niet te raken.
En ons gesprek ging er nu juist nét over… over vuurwerk en over hoe bang de nog geen zes maanden oude hond is bij elke knal die in Stadspolders (ja, nu al) weerklinkt. Maar waar Blafmans juist bij iedere dreun dichter tegen me aan kruipt, koos de hagelwitte pup er voor om de benen te nemen. Nu stormen ook wij de dijk om te gaan zoeken en met hulp van Blafmans, die alweer van de schrik bekomen is, wordt ‘Floris’ snel weer teruggevonden.
Zijn baasje tilt hem uit de bosjes en houdt het beestje troostend in zijn armen. ,,Nou, die komt voorlopig helemaal niet meer buiten,’’ concludeert hij droogjes en even overweeg ik om Blafmans een speurtocht te laten inzetten naar de aanstichters van dit alles, die nu vast ergens gierend van de lach achter een muurtje staan. Mijn opluchting wint het van mijn wraakzucht.
Nee, een lokaal vuurwerkverbod zit er voorlopig niet in, las ik deze week in mijn krant. Wat we wél krijgen is een korter ‘afsteekvenster.’ Knallen mag straks louter en alleen vanaf oudejaarsavond  23.00 uur tot aan 01.00 uur nieuwjaarsdag.
Yeah, right, sure… tuurlijk.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s