Een aangename middag met Europa’s sterkste


Siem,,Met Kees.’’
,,Hoi met Siem… ken je me nog?’
De combinatie van stem en voornaam was ruim voldoende. Natuurlijk ken ik Siem Wulfse nog. Ooit was hij de sterkste man van Nederland (1982), de sterkste man van Europa (1983) en later ook nog eens bijna de sterkste man van de wereld. In kringen van powerlifters is hij nog altijd een levende legende en even veranderde ik weer in dat jochie dat thuis bij pa en ma, gefascineerd op de bank zat te kijken naar die langharige blonde en besnorde plaatsgenoot die biervaten tilde, met accu’s smeet en vrachtwagens voort trok. In latere jaren, toen ikzelf eenmaal journalist was, interviewde ik hem nog wel eens over de leuke en minder leuke dingen die hem in het leven overkwamen, waaronder een langdurige detentie die, naar later bleek, onterecht was. ,,Siem, ik vind het leuk om je stem te horen en nog leuker om je weer een te zien,’’ zei ik en we maakten een afspraak. Ik trof hem, een dag of wat later, op een verwarmd terras in de binnenstad en het werd een aangename middag. Siem, nu bijna 63, ziet er ondanks wat extra kilootjes (,,Dáár ga ik weer effe aan werken’’) nog patent uit en hij ‘drukt’ in de sportschool nog altijd gewichten omhoog waar menig jonge powerlifter jaloers op kan zijn. Hij vroeg me of ik wat aandacht wilde besteden aan het feit dat hij met zijn motorclub MIH in november vorig jaar een potje zaalvoetbal gespeeld heeft tegen Marokkaanse buurtvaders uit Wielwijk en dat dit project, georganiseerd door het wijkinformatiepunt Wielwijk, een groot succes was. ,,Gek eigenlijk hè, normaalgesproken gaan wij, motorjongens en Marokkanen, in de wijk helemaal niet met elkaar om, maar het was hartstikke gezellig en voor herhaling vatbaar. Kun je daar een verslag van maken?’’
,,Tja,’’ zei ik, ,,daarvoor is het nu wel wat laat, maar ik kan er wel melding van maken in mijn column en als jullie het nou nóg eens gaan doen, bel me dan zodat ik wat publiciteit kan regelen.’’
,,Deal,’’ zegt Siem en hij schudt mijn hand. Die voelde ik nog wel even.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s