Dordt en topsport… dat smaakt naar meer


dordtsportHet enthousiasme van Erben Wennemars, tweevoudig wereldkampioen schaatsen en tegenwoordig medewerker van Studio Sport, werkt altijd aanstekelijk. Toen ik hem gistermiddag op Radio 1 het in Dordrecht verreden Europees Kampioenschap shorttrack met een stortvloed aan woorden de hemel in hoorde prijzen, had ik oprecht spijt dat ik niet was komen kijken. Ik heb de wedstrijden wél op televisie gezien en ik moet eerlijk zeggen dat ik, zelfs van afstand, tot dezelfde conclusie kwam, namelijk dat het een fantastisch evenement was, waarbij ik herhaaldelijk op het puntje van mijn stoel zat. Meermalen heb ik de afgelopen dagen schaatsers en schaatskenners, via radio en televisie, horen verkondigen hoe vlekkeloos en aantrekkelijk dit schaatsfeest georganiseerd was. Toernooidirecteur Cees Juffermans bestempelde Dordt zelfs tot shorttrackhoofdstad van Nederland. ,,Ik denk dat hier een nieuwe standaard is neergezet. Beter kan niet. Never seen before,’’ aldus de voormalig shorttrack- en marathontopper. Wat mij betreft dus méér ijsfestijn in Dordt, want kennelijk heeft de organisatie hier uitstekend begrepen hoe je een feestje bouwt dat, óók op televisie, goed tot zijn recht komt. Nu heb ik het afgelopen weekend niet alleen maar voor de beeldbuis doorgebracht, want de wedstrijd FC Dordrecht-Excelsior bekeek ik vanaf een goed gevulde tribune aan de Krommedijk. Ik bestempelde die pot vooraf als een ‘strohalmwedstrijd’ want mocht Dordt die avond geen punten pakken dan zou het, in mijn optiek althans, verder wel eens een kwestie van ‘uitzingen’ richting degradatie kunnen gaan worden. Maar nu geloof ik er weer in omdat er gewonnen werd en omdat de afstand richting NAC nog maar vier en richting Heracles nog maar zes punten bedraagt en dus doen ‘we’ gewoon weer mee in de strijd om handhaving. Het wedstrijdverslag las u gisteren al in deze krant, maar wat u niet las is hoe indrukwekkend de ‘beleving’ van de toeschouwers in het kleine stadionnetje is. Dordt-supporters zijn een slag apart… ongekend trots op hun cluppie, bloedfanatiek, niet agressief, hongerig naar speels en aanvallend voetbal en als een kind zo blij met de welverdiende, want door hard werken en strijdlust verkregen driepunter. Ook dit smaakte naar meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s