Zo… en nu gaan we weer normaal doen


hebdo2Lokale politici gaan nog nét niet rollebollend over straat naar aanleiding van de slachtpartij die drie weken geleden werd aangericht op de redactie van het Franse tijdschrift Charlie Hebdo.
Nu begrijp ik best dat iedereen in de eerste dagen na die aanslag even wat emoties kwijt moest, maar inmiddels is het weer tijd voor enige reflectie. Of hebben we hier te maken met ordinaire scoringsdrift van licht megalomane lokale politici? Nee toch?
BVD-bons Piet Sleeking wil een spotprentje van het betreurde tijdschrift naar Dordt halen en dat mág hij natuurlijk willen, net zoals GroenLinks daar, onder het motto ‘We gaan hier toch geen potje lopen te provoceren?’ vraagtekens bij mag plaatsen, al moest dat statement een dag of wat later dan wél weer ‘genuanceerd’ worden met de tekst: ‘Wij zijn natuurlijk vóór onvoorwaardelijke vrijheid van meningsuiting.’ Jááháá, dat weten we GroenLinks, want dat zijn we allemaal en nééhéé Piet, je hoeft je niet aangevallen te voelen. In Alblasserdam stond refo-raadslid Peter Sterrenburg met een ‘Je suis Charlie’-bordje te demonstreren zonder te weten wat die woorden betekenden. Hij vond het nodig om daar de volgende ochtend weer op terug te komen, want dat malle tijdschrift publiceert soms wel hele ranzige spotprentjes en dat vindt de knotjes-achterban niet leuk. Had nou je mond gehouden Peter, dan was je geen BS’er (bekende slapjanus) geworden. Ik vind het allemaal een overdreven vorm van ‘commedia dell’arte.’ Waarom? Omdat we met z’n allen heus wel weten dat vrijheid van meningsuiting bij elke politicus in dit land hoog in het vaandel staat, met die restrictie dat ieder mens zijn eigen visie heeft op wat wél of niet smaakvol is en waar spot ophoudt en haatzaaien begint. Om die grens te stellen hebben wij in dit land een rechter, want zo zit onze samenleving in elkaar en dus is dat lokale gekissebis zonde van ieders tijd. Dus dames en heren politici uit stad en streek, wilt u alstublieft weer over gaan tot de orde van de dag door u bezig te houden met die dingen waarvoor u bent ingehuurd? Mede namens uw kiezers… dankuwel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s