Veel ideeën voor naam nieuw evenementenplein


nieuwsfotoZoals ik al in een eerdere column aangaf ben ik enthousiast over de plannen van de gemeente om een evenementenplein te realiseren ‘tussen’ het Energiehuis en de nog te bouwen megabioscoop aldaar. Ik suggereerde dat dit plein wellicht ook geschikt zou zijn om onder andere de Dordtse zomerkermis (die jaarlijks de halve binnenstad qua verkeer overhoop gooit) te herbergen, maar dat was toch iets te optimistisch ingeschat. ,,Het wordt wél een evenementenplein, maar hooguit voor kleine en middelgrote evenementen,’’ zo liet een gemeentewoordvoerder mij weten.
Verder vroeg ik u om een naam voor dit plein te verzinnen en die oproep leverde veel reacties op. Ene Wouter (achternaam mij niet bekend) suggereert ‘Powerplein.’ Dit met het oog op het naastgelegen Energiehuis. Andere inzenders opperden, in diezelfde koers, Het Generatorplein (,,Naar de oude generatoren in het Energiehuis, maar ook naar alles wat er hier straks gegenereerd wordt’’), het E-plein (,,Met de E van energie’’) en het Stroomplein (,,Met een knipoog naar zowel het Energiehuis als het Wantij’’). Ook Cultuurplein werd veelvuldig genoemd.
Bastienne Verheij schrijft: ,,In Dordrecht hebben wij al diverse beroemde inwoners van onze stad geëerd met een plein, onder wie de arts en schrijver Johan van Beverwijck, de schilder Arij Scheffer, 1795-1858, schilder), de illustrator en tekenaar Otto Dicke en de schrijver Kees Buddingh’. Vandaar mijn gedachte om dit plein ook naar een Dordtenaar te vernoemen, en dan is het wat mij betreft nu de beurt aan Top Naeff. Ik vind dat deze Dordtse schrijver en ere-burgeres van Dordrecht er wel zeer bekaaid afkomt met haar ‘Top Naeffpad.’ een nauwelijks verhard paadje dat langs de omheining van Villa Augustus loopt. Dit doet geen eer aan haar verdiensten als schrijfster en criticus. Het zou een leuk idee zijn om haar in het verlengde van dit paadje een echt plein te gunnen.’’
Ik vind alle inzending bijzonder leuk en origineel en ik ben blij dat ik er niet over ga. Wel hoop ik natuurlijk dat iemand bij de gemeente de suggesties even noteert.
Gisteren ontving ik een mailtje van iemand die Charlie Hebdo-plein suggereerde. Klinkt ook best mooi eigenlijk.

Afbeelding: Het voorlopig Ontwerp voor het nieuwe culturele plein in Dordrecht is in januari gepresenteerd aan de verzamelde pers (bron: LANDLAB studio voor landschapsarchitectuur)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s