Gezocht: draagvlak voor ‘de motie Blafmans’


doggiesNiet eerder in de geschiedenis van de Dordtse politiek heeft een viervoeter het zover geschopt. Daarom driewerf woef voor mijn eigen Blafmans die het nu écht voor elkaar heeft. Nou ja, bijna dan, want een paar hindernissen moeten nog genomen worden. Waar ik het over heb? Over de eerste enige echte uitrenplek in de binnenstad, die er zomaar wel eens zou kunnen komen op het stukje gemeentegroen tussen de parkeerplaats achter de Blekersdijk en het voetbalveldje nabij school Vest. Dit bescheiden terreintje (hooguit een kwart voetbalveld) is al afgeschermd door grote hekwerken en dus zou het een waarachtig honden-speelparadijsje kunnen worden als de gemeente hier twee klaphekjes met zogeheten wildroosters en een paar prullenbakken (voor poepzakjes) plaatst. Het is een idee van Blafmans die dit bijna vergeten stukje Dordt ’s avonds laat al herhaaldelijk, zij het illegaal, gebruikt om, middels het apporteren van een balletje, de conditie op peil te houden. Ik berichtte hier enkele maanden geleden al over in mijn column en het CDA diende, bij monde van het raadslid Theo Oostenrijk, vervolgens adequaat de motie Blafmans in. Met succes, want inmiddels hebben Blafmans en ik bezoek gehad van de dienst Stadsbeheer die nu de mogelijkheid van een uitrenplek op deze locatie serieus in onderzoek neemt. Het gaat overigens wel om een tijdelijke faciliteit, omdat het terreintje is voorbestemd voor een toekomstige speelhal van School Vest, maar dat is van later zorg want voorlopig staat het nog wel even leeg. Intussen moet wél aan een paar voorwaarden worden voldaan. Op die eerste voorwaarde mogen Blafmans en ik slechts hopen, namelijk dat geen van de omwonenden, noch de directie van school Vest, ernstig bezwaar in het voorstel ziet. Die andere voorwaarde is dat er daadwerkelijk draagvlak moet zijn bij hondenbezitters in de binnenstad. Kortom, als ú ook graag ziet dat dit stukje Dordt tijdelijk wordt ‘omgebouwd’ tot uitrenplek voor uw viervoeter, laat me dit dan weten en ik zorg er voor dat uw mailtjes terecht komen bij de gemeente. Datzelfde zal ik doen bij reacties van bezwaarmakers, want zoiets moet natuurlijk wel eerlijk gaan. Blafmans (die nu ook op ‘Blufmans’ reageert) is het daar roerend mee eens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s