Ik zucht onzichtbaar en veins een vette grijns…


bore2Daar sta je dan met je bakkie kibbeling, want wegduiken heeft nu geen zin meer. Hij heeft mij gezien en aan z’n ogen zie ik dat hij gezien heeft dat ik hém gezien heb en om het dán nog voor gezien te houden zou wel erg lomp zijn. Ik zucht onzichtbaar, neem nog snel een hapje kibbeling en veins een vette grijns. Harry kan er niks aan doen, hij is vast lief voor z’n hond en scheidt ongetwijfeld keurig zijn afval, maar de verhalen die hij me vertelt duren niet alleen onnoemelijk lang, ze zijn altijd saaier dan de bijsluiter bij een fles hoestsiroop. Verder leeft hij in de veronderstelling dat ik volcontinu met grote gretigheid op zoek ben naar nieuws en van het woordje nieuwsdrempel heeft hij nog nooit gehoord. ,,Zeg, jij schrijft toch zo graag stukkies? Nou, dan heb ik iets moois voor je.’’ Vervolgens krijg ik een uitgebreid verslag om de oortjes aangaande een excursie, twee maanden geleden, van de postzegelverzamelaarvereniging (waar hij penningmeester is) naar een bevriende postzegelverzamelaarvereniging in Loon op Zand. Het ergste daarbij is dat Harry zich in zijn monologen zelden aan de grote lijnen houdt: geen detail, de volledige inhoud van de lunchbox tijdens de excursie, route, merk en kleur van de bus alsmede een nagenoeg letterlijke weergave van de dia-avond en de notulen na afloop, blijft onbesproken. Maar goed, ik ben nu eenmaal beleefd en de kibbeling is toch al koud, dus ik hou mijn wenkbrauwen op standje belangstelling en leg hem geduldig uit dat we over het algemeen bij de krant geen excursies van postzegelverzamelaars recenseren en dat december sowieso al wat lang geleden is voor een dagblad, maar ik beloof hem dat ik zeker een serieuze blik zal werpen op het door hem beloofde persbericht dat ik dit keer voorafgaand aan een volgende excursie per e-mail mag ontvangen. ,,Mooi, want dan gaan we naar Nunspeet,’’ zegt Harry. Ik schiet in de lach, verslik me in een kouwe kibbeling en loop door. ,,Maar ik heb je mailadres nog niet,’’ roept hij me na. ,,Houwen zo Harry,’’ zegt Blafmans die naast me loopt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s