Televisiegeniek Dordt gaat een fraai visitekaartje afgeven


keep-calm-koningsdag-komt-eraan (1)Ik dacht gistermorgen, ik ga er eens niet naar toe… naar die persconferentie over het programma in het kader van Koningsdag, vandaag precies over een maand en een week in deze stad. Op RTV Rijnmond was ‘ie namelijk live te volgen, dus kon ik in alle rust lekker kijken en luisteren van achter mijn bureautje op mijn werkkamer. Dát viel niet tegen, want dankzij Rijnmond had ik helemaal het gevoel er bij te zijn in het Dordtse Stadhuis. Een ontspannen burgemeester Brok (‘Koningsdag moet van ons allemaal blijven… ontmoeting en verbinding staan centraal’) ‘gidste’ de toehoorders door de dag-agenda die de stad Dordrecht de koninklijke familie op 27 april voorschotelt en dat ziet er alleszins representatief uit. Laat ik het zo zeggen: ik denk dat het toch al televisiegenieke Dordt eind april een prachtig ‘visitekaartje’ gaat afgeven. De details leest u vandaag ongetwijfeld in deze krant, maar in vogelvlucht ziet het er als volgt uit: aankomst van het koninklijk paar (mét dochters, maar zonder Beatrix) per waterbus op het Groothoofd, een ‘Grand Parade’ van schepen, daarna met een kleiner bootje naar de Grote Kerk voor ‘een moppie Bach,’ dan via de Grotekerksbuurt naar het Scheffersplein, waar de Dordtse ambachtelijke trots (Rutte, Brokking, Wereldwijven etc.) zich mag presenteren, vervolgens te voet richting het compleet vernieuwde Hof van Nederland (Willem-Alexander gaat dat openen) en tot slot volgt dan, omlijst door muziek van Dordtse muzikale ‘succesnummers’ als Nielson en dj Lucien Foort, een ontmoeting met de Dordtse jeugd. Na twee uurtjes eilandpret is het dan voor de koninklijke familie weer tijd om ‘op huis aan’ te gaan. O ja, en voor wie het er allemaal niet mee eens is: demonstreren mág, maar dan wel in het Weizigtpark… dát wordt dan weer een attractie op zich, zeg maar.
Tot slot, goed werk van RTV Rijnmond, maar jammer dat onze lokale omroep ‘s avonds pas met de samenvatting kwam. Ik begrijp dat het RTV Dordrecht aan geld en middelen ontbreekt om live te gaan maar ‘prik’ dan in ieder geval het signaal van Rijnmond even door. Er was toch zoiets als een samenwerkingsverband?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s