Gemeenteraad moet door troebel water heen kijken


baroneIk noem Elio Barone wel eens gekscherend de watergoeroe van Dordrecht. Deze Dordtse Italiaan, of beter gezegd, Italiaanse Dordtenaar houdt van water, leeft op het water, werkt op het water en maakt prachtplannen voor waterstad Dordrecht. Jawel, Elio is een plannenmaker, een ideeënman en een gepassioneerd mens, bij wie een mengsel van Italiaans en Dordts bloed door de aderen stroomt.
Vanavond spreekt Elio de gemeenteraad toe en hij zal dat doen, want zo ken ik hem, met héél veel passie en emotie. Het pleidooi van Elio heeft alles te maken met een plan waar deze jonge Dordtse ondernemer zijn ziel en zaligheid in gelegd heeft. Dat plan staat nu helaas een beetje op losse schroeven en daar wil ik het vandaag met u over hebben. Elio’s plan gaat namelijk over de invulling van Leefwerf De Biesbosch, als onderdeel van de ontwikkeling van Dordts toekomstige ‘waterbuurt’ Stadswerven. Deze voormalige zuidelijke insteekhaven zou, in de ogen van Elio, het best tot zijn recht komen door daar historische schepen (varend erfgoed dus) neer te leggen, waarop gewerkt en gewoond kan worden. Dit alles gekoppeld aan duurzaamheid en allerhande opleidingstrajecten in een openbaar toegankelijke haven met óók nog eens ruimte voor watersport en jachten. Je zou zeggen, daar móet deze gemeente, wiens structuurvisie nou juist draait om zaken als historie, water en de Biesbosch, wel in mee gaan… Tóch dreigt het nu een allemaal een beetje mis te lopen, deels vanwege onenigheid met, soms goedbedoelende, maar soms ook opportunistische, plannenmakers waar Elio de afgelopen jaren op heeft vertrouwd. Ook verschijnen er ineens, nu Elio’s droom eindelijk vorm begint aan te nemen, allerlei kapers op de kust, sommigen zelfs met dollartekens in hun ogen. Zonder dat ik wie dan ook de schuld wil geven van de ontstane onenigheid tussen al die verschillende ‘belanghebbenden’ dreigt Elio Barone nu verstrikt te raken in een onnodige belangenoorlog. Ik hoop van harte dat de gemeenteraad het lef heeft om door troebel water heen te kijken en Elio en ‘de zijnen’ blijft steunen in zijn plan om zijn haalbare droom, genaamd Leefwerf De Biesbosch, tot werkelijkheid te maken.

Advertenties

One comment

 1. Dit soort plannen vergen één man met engagement en visie en met de wil iets neer te zetten niet alleen voor zichzelf. Dat zijn maar enkelen gegeven.
  Vaak zie je, dat er mensen rondlopen, die slechts een gedeelte overzien en begrijpen. Uit een soort hebzucht eigenen zij dan gedeelten op om te realiseren.
  De praktijk is, dat dan een versnippering optreedt, omdat zij de totaal-doelstelling en de verbindingen naar de deelprojecten niet kunnen overzien.
  Laten we hopen, dat men tijdig tot inkeer komt, want anders is het totaalproject gedoemd te mislukken.
  En laten ze de stelregel volgen ‘ ere wie ere toekomt ‘
  Koester dit soort mannen als Elio Barone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s