Rijen voor het Dolhuis, stilletjes bij Bibelot


feesten‘Beste Bibelot, ga alsjeblieft eens wat doen aan die uitermate slechte marketing- en communicatie-afdeling! Dan komt er misschien nog eens iemand…’
Het zijn de woorden van ene Jeroen, die momenteel ‘rondzingen’ op de sociale media en ik zou er niet eens aandacht aan hebben besteed als mijn bijna 19-jarige dochter mij er niet op gewezen had. Het heeft alles te maken met dance, house- en techno-feesten, die met de regelmaat van de klok in deze stad georganiseerd worden, door onder andere Bibelot en het Dolhuis. Nu behoor ik zelf niet meer tot de doelgroep (behoudens misschien een enkel eighties-feestje) maar het schijnt dat het contrast, althans in populariteit, tussen de feesten van Bibelot en die van het Dolhuis nogal schrijnend is. Waar de rij voor het Dolhuis zo om de twee weken zo’n beetje tot aan de Boogjes reikt voor swingende ‘events’ met prachtige namen als ‘Soulheaven,’ Jumanji’ of ‘Avanhard,’ schijnt het bij vergelijkbare avonden in Bibelot een stuk minder hard te lopen. Ik kan natuurlijk niet oordelen over kwaliteits- of sfeerverschillen maar wat ik wél zie is dat het Dolhuis zich intensief via Facebook manifesteert, terwijl Bibelot een andere promotiewijze hanteert. In het geval van de Dolhuis-festiviteiten kunnen potentiële bezoekers op voorhand aangeven of ze plan zijn om daar naar toe te gaan… dit door simpelweg het vakje ‘gaat’ aan te vinken. Zo kunnen andere feestgangers ‘aflezen’ HOEVEEL mensen er komen en zelfs WIE precies en dat genereert weer extra aantrekkingskracht, onder het motto ‘Hé, die en die gaan ook, dus dan kan ik niet wegblijven.’ En zo zijn de feesten van Bibelot, die deze methode (een feest als Facebook-event) niet toepast, de laatste tijd wel erg stilletjes. Onterecht wellicht, want misschien is een Bibelot-feest als ‘Nightshift’ in potentie minstens zo leuk. Zij die Bibelot wél een kans gaven kwamen bij recente feesten terecht in een wat lege ruimte (toegegeven, die entourage is ook een stuk groter) en kwamen tot de conclusie dat het Dolhuis voor feesten toch echt ‘the place to be’ is. Het zal voor Bibelot nog een hele toer worden om die negatieve spiraal te doorbreken.

Afbeelding: affiches van de diverse feesten in Dolhuis en Bibelot.

Advertenties

2 comments

  1. Beste Kees, Ik lees net dat je bent uitgekozen om alles aan elkaar te praten tijdens de parade van Koningsdag. Wat vind ik dat leuk voor. Ik wil je er heel veel plezier bij wensen en wijsheid. En dat alles maar soepeltjes mag verlopen. Als er 1 is die Dordt e.o. kan vertegenwoordigen dan ben jij dat volgens mij wel. Ik ben ook zeer benieuwd wat je ons allemaal gaat vertellen. Als het net zo scherp en smeuïg wordt als in je columns dan heb je er dadelijk heel veel fans bij. 1 ding mag je natuurlijk niet vergeten te benoemen en dat is “Hoe dichter bij Dordt hoe rotter het wordt, maar zit je er éénmaal in dan heb je het naar je zin”. Succes, Met vriendelijke groet van een echte schapekop, Wouter van den Broek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s