‘Ik ga maar braaf zitten waar mijn bordje staat’


VergaderingGespreksleider ‘Hartelijk welkom. Ik geef graag het woord aan de heer Wagemakers.’
Wagemakers (Beter voor Dordt): ‘Dank u wel. Ik weet niet of anderen het ook opgevallen is, maar er liggen allemaal briefjes op tafel met waar wij mogen gaan zitten. Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt en is iets te overijverig wat mij betreft. Ik zou zeggen, laten we in het vervolg gewoon kijken wie waar wil gaan zitten, in plaats van dit soort acties.’
Gespreksleider: ‘Ik weet niet beter dan dat het vanaf januari is ingevoerd. Als u dit op een andere wijze georganiseerd wilt zien, denk ik dat het op de gebruikelijke weg gewoon even besproken moet worden.’
Vroon (VSP): ‘Wat ik begreep: de bordjes zijn besloten in het presidium.’
Gespreksleider: ‘Ja, dat dacht ik ook, dat dát het geval was.’
Van den Bergh (PvdA): ‘Volgens mij kun je gewoon gaan zitten waar je wil.’
Gespreksleider: ‘De regels zijn in ieder geval bekend en verder laat ik het aan u over hoe u daar mee omgaat.’
Tiebosch (D66): ‘Ik ondersteun het verhaal van Beter voor Dordt, dat we best in staat zijn om te gaan zitten waar we zelf willen, dus wat mij betreft, bij de volgende vergadering weg.’
Gespreksleider: ‘Ik weet in ieder geval dat ik niemand van plaats zal laten veranderen.’
Van den Bergh: ‘Wij ondersteunen dat ook.’
Pols (VVD): ‘Volgens mij is het een besluit dat in het presidium is genomen doordat er wat discussie was over het aantal plaatsen aan de tafel, dus ik denk dat je het terug moet leggen naar het presidium. ‘
Gespreksleider: ‘Dank u, meneer Pols. Meneer Sleeking, ik geef u nu het woord.’
Sleeking (Beter voor Dordt): ‘Dank u wel. Ik zal braaf gaan zitten op de plaats waar mijn bordje staat, maar verder ga ik er niet over.’
Zo heel af en toe heb je mazzel als columnist. Bovenstaande tekst heb ik namelijk niet verzonnen. Het is de letterlijke, officieel genotuleerde (hooguit ietwat door mij gestileerde en gecorrigeerde) weergave van een commissievergadering, die op 21 april jongstleden plaats vond in het Dordtse stadskantoor.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s