‘Motie Blafmans’ aangenomen… uitrenplek komt er


Blafmans runningEen heuse uitrenplek voor hondenbezitters in de binnenstad. Die gaat er nu écht komen en ik heb er ook al een naam voor verzonnen: ‘Klein Oostenrijk’… dit als eerbetoon aan het CDA -raadslid Theo Oostenrijk die eind vorig jaar meteen in actie kwam na een column in deze krant. Daarin maakte ik melding van een al lange tijd braakliggend stukje groen, tussen het parkeerterrein en het voetbalveldje achter de Blekersdijk. Dat bescheiden terreintje, ter grootte van een achtste voetbalveld, zou met een paar goedkope aanpassingen (eigenlijk niet meer dan een paar klaphekjes en wat prullenbakken) uitermate geschikt zijn om als hondenspeelplek te fungeren. Eerlijk gezegd wás het dat al, zij het illegaal, want Blafmans rent hier al jaren, avond na avond, fanatiek achter een balletje aan al heb ik inmiddels wél een stijve nek gekregen van het voortdurend om me heen zoeken naar achter bomen verscholen stadswachten met prentenboekjes. Na het lezen van mijn column diende Oostenrijk stante pede ‘de motie Blafmans’ in en al binnen enkele weken kreeg ik bezoek van de gemeentelijk gebiedbeheerder André Ouwehand, die, in goed overleg met Blafmans, de nodige aanpassingen in kaart bracht. Vanaf dat moment was het alleen nog wachten op raadsbrede steun en een ‘hondvriendelijke’ wethouder. In de tussentijd kreeg ik wél huiswerk mee, namelijk het schrijven van een column én een petitie over de mogelijke komst van deze uitrenplek. De column stond in deze krant en op het internet en de petitie hing bij dierenwinkel Calimero aan het Vrieseplein. Het doel hiervan was tweeledig: antwoord krijgen op de vraag of er wel écht draagkracht voor zo’n uitrenplek in de buurt was en tegelijkertijd eventuele bezwaarmakers de kans geven zich uit te spreken. Bezwaren bleken er niet of nauwelijks te zijn… steun was er wél, want héél veel mensen ondertekenden de petitie of reageerden enthousiast op de column. En nu komt ‘ie er dus, die eerste en enige honden-uitrenplek in de binnenstad. Dit dus dankzij het voorstel van CDA-raadslid Oostenrijk en een voortvarende wethouder Reynvaan (BVD). Blafmans nodigt ze bij deze uit om gedrieën het lintje door te bijten… uh… knippen.

Eén reactie

 1. Hoi Kees ,

  Leuk stukje. De gemeente (en ik) weer eens positief in het nieuws😀👍.
  Bedankt.
  Volgende week gaan we de hekjes en de rest plaatsen.

  Groetjes.

  A.R. Ouwehand
  Gebiedsbeheerder
  Stadsbeheer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s