Van die twitterworkshop profiteert er maar eentje…


twitter-failWie twittert loopt de kans wel eens een foutje te maken. Zo heb ik een kennis die, eind vorig jaar, in een ‘twietje’ gewag maakte van het feit dat zijn buurvrouw ging scheiden. Jammer alleen dat de buurman dat nog niet wist. En kent u deze? Je denkt dat je iets persoonlijk twittert (middels een zogeheten ‘dé-emmetje’) maar je deed het per ongeluk openbaar. Ik ken iemand die door zo’n oliedomme fout een zorgvuldig geplande surpriseparty verraden heeft, want die iemand was ik namelijk zelf. Sinds die tijd twitter ik nooit meer zonder bril en nagenoeg altijd alcoholvrij. Nog zo eentje: je ‘tekstaanvuller’ staat nog aan en je wil, na een inspirerende twitterconversatie met een aantrekkelijk vrouwelijk raadslid, vriendelijk afsluiten met een welgemeend ‘nou, dag hoor.’ Helaas maakt je smartphone er een onverbiddelijk ‘dag hoer’ van. Leg zoiets maar eens uit in je excuus-twiet. Of je schrijft privé aan Piet dat je Jan een eikel vind en je ‘DM’t’ je visie op Jan vervolgens aan Jan zelf. Velen gingen al eens door die twitterhel… ja óók doorgewinterde politici.
De gemeente gaat Dordtse raadsleden een workshop twitteren aanbieden om ze voor dit soort digitaal gedumbo en andere bloopers te behoeden en ik moet daar persoonlijk erg om lachen. Waarom? Omdat er maar één iemand is die daarvan gaat profiteren, namelijk de man of de vrouw die deze workshop organiseert. Wie twittert gaat namelijk geheid een keer in de fout… nét als in het echte leven, dat nu eenmaal een oerwoud vol verborgen valkuilen is. In dat echte leven laat je per ongeluk een boertje terwijl de microfoon nog aan staat, roddel je in de wandelgangen soms nét iets te luidruchtig over de stropdas van Henk of de hakjes van Truus, vloek je per ongeluk tegen een SGP’er die een glas wijn over je broek morst en loop je opvallend rood aan als Arie, aan het eind van de vergadering, nog even die overbodige en tijdrovende slotopmerking maakt terwijl de bitterballen koud staan te worden. Geloof me… dat doen politici. Het zijn soms namelijk nét mensen.

Eén reactie

  1. Mogelijke oplossing:
    Donder je tweets na 1 dag gewoon van de site. Komen er dan vragen, dat ze wat verkeerds hebben gelezen dan schaapachtig en wild om je heen slaan en vragen: “waar?”” Waar?”

    “Oh, ja dat was een foutje. Heb ik er uit gegooid! Dit een optie, tenzij iemand beantwoord heeft.
    In het laatste geval het eerste jaar een omweg nemen om naar huis te komen. Hoef ik jou toch niet te vertellen?😊
    Bye

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s