Liep voorlichter Wantijpop stage bij Kim-Jung-Un?


kim-jong-unIk heb geen idee welk jongetje of meisje de communicatie van Wantijpop doet, maar wie het ook mag zijn, die persoon heeft er óf heel weinig kaas van gegeten óf heeft, zoals de website iDordt al aangaf, stage gelopen in Noord-Korea.
En iDordt heeft hier gewoon gelijk, want de ‘huisregels voor de pers,’ die de organisatie van Wantijpop heeft uitgevaardigd druisen lijnrecht in tegen de persvrijheid en zouden opgesteld kunnen zijn door Kim-Jung-Un persoonlijk, met een beetje hulp van Sepp Blatter en wijlen het echtpaar Ceacescu. Even een paar zinnetjes uit die journalistieke huisregels: er mogen géén beelden gemaakt worden van bezoekers die onder invloed zijn van drugs of alcohol, er mogen géén beelden gemaakt worden van bezoekers die zich ‘onzedelijk’ gedragen en er mogen géén beelden gemaakt worden van eventuele incidenten die op het festivalterrein plaats vinden.
Simpel gezegd: als er tijdens Wantijpop, aanstaande zaterdag, dus iemand uit het publiek stomdronken of ape-stoned een tikkie uit de band springt (iets wat natuurlijk nóóóóit gebeurt tijdens popconcerten), dan moeten fotografen als de wiedeweerga de lensdop op hun camera schroeven, want zoiets zou het popfestivalletje wel eens in diskrediet kunnen brengen. En o ja, mocht er een aantrekkelijke jongedame zijn die, als gevolg van een zwoele blik van hoofdact Jett Rebel even de blouse omhoog schuift (heb ik ook nog nooit meegemaakt bij een popconcert), dan moet de pers een oogje dicht knijpen en mócht er ergens op het terrein, om wat voor reden dan ook, een handgemeen ontstaan dan moet het journaille gewoon doen alsof er niks aan de hand is. Ja hoor, persbreidelend communicatiemedewerkertje van Wantijpop… keep dreaming. Ik zou zeggen terug naar school (die zal wel in Staphorst staan) en daar voor straf nog even wat basisregels uit de grondwet overschrijven.
Het ergste van alles is dat de website iDordt, die hier als eerste melding van maakte, direct door de organisatie van Wantijpop is ‘kaltgestellt’ door zijn of haar accreditatie in te trekken. En dan te bedenken dat dit Dordtse popfestival ten dele door de gemeente Dordrecht gesubsidieerd wordt. Ik zou me rot schamen als verantwoordelijk wethouder.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s