Over Zwijndrechtse logica die ík niet kan volgen…


hangjeugdBen IK nou gek of zijn ze in Zwijndrecht van het padje? Het was mijn eerste reactie na het lezen van een berichtje, gisteren in deze krant. Daar stond het volgende: De gemeente Zwijndrecht stelt met woningstichting Trivire en welzijnsorganisatie Diverz plannen op om de overlast op de hoek van de Karel Doormanlaan en de Surinamestraat aan te pakken. Op die plek hangen al jaren groepen mannen rond. Volgens de gemeente is er sprake van intimiderend gedrag, geluidsoverlast en vervuiling. Om daaraan een einde te maken komt er op het veld bij de Kloosstraat een beschutte hangplek. Bovendien krijgt de bestaande voetbalkooi een boarding en bankjes om die tot een aantrekkelijker plek te maken.
Op zich een helder bericht, maar die laatste twee regels bleven tóch door mijn hoofd spoken en even dacht ik nog dat ik de enige was die hierover viel, totdat ik een ‘tweetje’ las van het Dordtse raadslid Eline van der Vorm (BVD). Ook zij kan deze Zwijndrechtse logica kennelijk niet helemaal volgen en ze verwoordde dat als volgt: ‘Er is overlast van tuig, dus we gaan er alles aan doen om de plek aantrekkelijker voor hen te maken.’ Nu ben ik het écht niet altijd met alles eens wat Eline vindt of schrijft (hoeft ook niet), maar met deze woorden vertolkte ze precies wat ik dacht. Ook ik kan die redenering namelijk niet bevatten: er hangt ergens wat gajes rond, waar blijkbaar de hele buurt al tijden onder lijdt en in plaats van die gasten aan te pakken of weg te jagen ga je ze vervolgens van een comfortabel plekje voorzien. Ik weet het niet hoor, maar jaren geleden is er eens een keer bij me ingebroken en die inbreker had mijn prachtige voordeur met een breekijzer vakkundig gemold. Als ik de redenering van de straathoekwerker van Diverz hierop toepas had ik die inbreker misschien beter de sleutel kunnen geven… dan waren mijn spulletjes óók gejat, maar dan was in ieder geval mijn deur nog heel. Het zal wel aan mij liggen, maar in Zwijndrecht zijn de softe sixties blijkbaar nog in volle gang.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s