Tegels en Dordt… daar rust vast een vloek op


tegeltjeHèhè, eindelijk is ‘ie klaar, die stunteltunnel in de Laan der VN. Goed, het heeft even geduurd, zeven jaar om precies te zijn en het kostte ook een cent, maar dan ‘hebbie’ ook wat: de teksten van Dordts doodste, maar in gedachten nog altijd sterkst voortlevende dichter Jan Eijkelboom, zijn nu eindelijk foutloos gespeld en die tegeltjes waarop ’s mans pennenvruchten staan afgebeeld blijven nog plakken ook. Het zou allemaal uitermate lollig zijn als het eigenlijk niet zo diep treurig was en ik troost me met de gedachte dat Jan zelf nog het hardst gelachen zou hebben om zoveel gedoe.
Tegels en Dordt, daarop rust kennelijk een vloek, want even resumerend… herinnert u zich nog de Wijnstraat, het Achterom, de Visstraat en, last but not least, het Scheffersplein? Ook daar ging het, in allerlei varianten, ook steeds mis… ‘tegelwise,’ zeg maar. Toegegeven, andere tegels, andere problemen, maar al met al verliepen de processen op die plekken minstens zo moeizaam, hetgeen de belastingbetaler onnodig veel geld gekost heeft. Hoeveel precies weet ik niet, maar ik denk dat we hier, alles bij elkaar, toch al meer dan een miljoen, aan ‘blunderschade’ hebben opgelopen.
Nu is dit geen leedvermaak-column hoor en mochten ze dat in het Stadskantoor zo opvatten dan moeten ze daar maar even tegen kunnen, want laten we eerlijk zijn, we hebben het hier niet over schoonheidsfoutjes maar over een aaneenschakeling van financiële miskleunen, waar zelfs een Griekse Drechtwerker zich nog voor zou schamen.
De hamvraag is natuurlijk: hoe zijn dit soort problemen in de toekomst te voorkomen? Je zou kunnen stellen: dit college heeft zijn lesje geleerd en is inmiddels vast door al die schade en schande wijs geworden. Dat wil ik best geloven, maar die schande daargelaten is die schade uiteindelijk wél voor uw en mijn rekening en dát mag natuurlijk toch nooit de bedoeling zijn. Is het misschien niet tijd voor een spoedcursus ‘projectbegeleiding’ voor wethouders met als slotcertificaat een fraai wandtegeltje voor in de werkkamer? De tekst daarop is een scherphoudertje: ‘Ziet u licht aan het eind van de tunnel, dan kijkt u de verkeerde kant op.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s