Dordts Départ: niet geschoten is altijd mis


TourdingetjeMet enige regelmaat, of eigenlijk beter gezegd ‘onregelmaat’ zal ik de komende maanden terugkomen op een mogelijke Dordtse start van de Tour de France in het jaar 2020, ter gelegenheid van de 800ste verjaardag van deze stad. Je moet het ijzer immers smeden als het heet is nietwaar? Nu de ‘Utrechts/Zeeuwse’ Tour van 2015 inmiddels alweer verleden tijd is, dreigt het gevaar dat dit idee straks ergens onderin een bureaula verdwijnt omdat wij na de vakantie met z’n allen ongetwijfeld alweer druk bezig zijn met een nieuwe ‘waan van de dag.’ Dat zou zonde zijn… althans, het zou zonde zijn om niet op z’n minst te onderzoeken of wij hier überhaupt een kans maken om die Grand Départ te mogen organiseren. Niet geschoten is immers altijd mis en ik zou onze stadsmarketeer Gerben Baaij, die zich vooralsnog als een fervent tegenstander manifesteert, willen adviseren om eens contact op te nemen met zijn vakgenoten in Utrecht en Rotterdam, want ik heb ernstig het gevoel dat zijn negatieve kijk op een Dordtse, of beter gezegd Drechtstedelijke ‘Départ’ (‘Niet aan beginnen’) eerder op vermoedens en gevoelens dan op feiten gebaseerd is. En dat bedoel ik niet onaardig richting Baaij, want ik heb hem en zijn deskundigheid hoog zitten, maar ik vrees dat hij een beetje voor zijn beurt praat. Toegegeven, het Tourstart-idee van wielerjournalist Guido Bindels en mijn persoontje is óók vanuit gevoel en in eerste instantie niet vanuit de ratio tot stand gekomen. Wij hebben als rechtgeaarde journalisten inmiddels wél al enig voorwerk verricht en kunnen gemeentelijke promotors en andere mogelijke ‘voortrekkers’ desgevraagd snel in contact brengen met ervaringsdeskundigen in Utrecht en Rotterdam (startplaats 2010). In de Domstad hebben rekenmeesters van ING overigens al becijferd dat er een winst van 34 miljoen euro te verwachten valt en als ik alle ‘economische’ voor- en nabeschouwingen nog eens de revue laat passeren is dat nog voorzichtig ingeschat. Niet voor niets is men in Utrecht vastbeslotener dan ooit om binnen afzienbare tijd ook nog eens de start van de Vuelta (ronde van Spanje) binnen te slepen. Ik kom er op terug.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s