Heel even was het weer 1979 in mijn krant…


vroeger

Had ik nou te veel gedronken die avond daarvoor of was het de overdosis knoflook bij mijn tagliatelle met zalm? Zomaar ineens was ik verzeild geraakt in de tijd dat Mies Bouman nog wel eens een dorp opende en Han Rensenbrink nog, zonder enige bijbedoeling, aan alle kindertjes in het land zijn marmotje mocht laten zien. Gordon zat nog in een eikenhouten kast en zou daar nog zeker een decennium niet uitkomen, bij het woordje asiel dacht je hooguit aan zwerfkatten, James Bond lustte nog geen Heineken, songfestivals werden meestal gewonnen door Ierland of op z’n minst door landen waarvan we precies wisten waar ze lagen, asbest snoven we lachend per strekkende meter op door beide neusgaten, Lord of the Rings was gewoon een boek, Cruyff rookte ‘Roxy-Dual-Filter’ (logisch) en maakte daar ongegeneerd reclame voor, Van der Gijp ‘droeg’ nog een snor en de koe op mijn bord had op z’n minst twee jaar gras gevreten en verse buitenlucht opgesnoven.
Maar nee hoor, mijn tijdreis had niks met alcohol of knoflook te maken, maar heel simpel met de krant van gisteren die mij leerde dat het op sommige dagen en sommige plekken toch écht nog altijd gewoon 1979 is. Sommige dingen veranderen namelijk nooit en eerlijk gezegd kreeg ik daar, héél eventjes, een prettig warm gevoel bij. Het is namelijk reuze geruststellend om te lezen dat de papierinzameling van woensdag 4 november in Hardinxveld-Giessendam verplaatst wordt naar donderdag 5 november in verband met de dankdag voor gewas en arbeid en ook vind ik het uitermate bevredigend om te vernemen dat er in de kantine van de Ambachtse voetbalclub ASWH volgende week een bingo-avond plaats vindt. Voorts is ‘de metaal’ in de regio voornemens om te staken en gaan Dordtse senioren binnenkort met de PlusBus op excursie naar een klompenmakerij te Dussen. Verder lees ik dat er bij vogelvereniging De Volière een thema-avond over vogelvoer plaats vindt en dat wandelsportvereniging Nooitgedacht uit Bleskensgraaf ‘een wandeltocht mét snert’ organiseert. Geluk is nog altijd héél gewoon, hier in Madurodam aan de Noordzee.
Morgen maar weer lekker over asielzoekers gaan zeuren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s