‘Eén duwtje en die leip lag al in de heg…’


Man with DogIk kom hem tegen op het hondenveldje achter de Bleek. Daar ligt een blok beton waar hondenbezitters soms gaan zitten terwijl hun viervoeters achter balletjes aan rennen. Peer, die er nu zit, is dol op Blafmans en de twee begroeten elkaar dan ook als ouwe strijdmakkers. De kale Haagse reus bezit, naar eigen zeggen, ook een hond, maar die heb ik nog nooit gezien. ,,Het is een terriër, Roel heet ‘ie. Hij is bij m’n ex en daar baal ik van, maar het is wel beter zo, want ik kan momenteel niet voor ‘m zorgen Toen ik vast zat ben ik mijn huis kwijtgeraakt en nu slaap ik in een bussie op een bedrijfsterreintje. Dat ding is van een gabbertje van me en ik mag er tijdelijk in wonen. Maar ik mis ‘m wel hoor… Roel.’’
,,Kun je hem niet af en toe meenemen voor een wandelingetje?’’ Peer kijkt me aan alsof ik een oneerbaar voorstel doe en zegt: ,,Pleur op, ze woont helemaal in Eindhoven en trouwens, ik mág ‘r niet eens opzoeken, want dan staan er gelijk zes blaûwe smurrefe voor de deur. Ik heb het laatst één keer geprobeerd, maar ik kwam niet verder dan het tuinhek… voor ik ’t wist zat ik met me harses tussen m’n benen en een paar handboeien om in een politieauto en werd ik er op station Eindhoven uitgemieterd met een proces verbaal in m’n kontzak. Ik schijn daar helemaal niet in de buurt te mogen komen. Ik wou alleen Roel maar even zien, meer niet… echt.’’
Peer slikt iets weg en concentreert zich op Blafmans. Ik laat ze maar even, maar zit intussen wel met de vraag waar hij dat straatverbod aan te danken heeft. Na een minuut krijg ik antwoord op mijn niet gestelde vraag: ,,Die nieuwe vlam van d’r mag dan advocaat zijn, maar het is ook een sjappie hoor. Hij wou me niet binnen laten, dus ik zeg: moeve, pusbek. Gaf ik hem één duwtje en toen lag die leip al in de heg.’’
Ik wou niet lachen, want geweld moet je nooit goedkeuren, maar ja, toen Blafmans eenmaal begon…

Afbeelding: Man with dog by Sebastian Kruger (http://sebastiankruger.org/man_with_dog.htm)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s