Hotel aan Vrieseplein is ‘boost’ voor de buurt


Hotel Vrieseplein2

Ik woon zelf in die buurt en weet donders goed dat het bij sommige buurtgenoten allemaal best een beetje gevoelig ligt. Waar ik het over heb? Over het feit dat er nu eindelijk eens serieus wordt doorgezet met dat hotelplan aan het Vrieseplein. Best Western wil er iets moois gaan neerzetten (de ontwerpschetsen zijn veelbelovend) en ik denk dat plein en buurt er een mooie ‘boost’ van zullen krijgen. Zoals het nu is… een groot gat aan één zijde van het plein (Cornelis de Wittstraat) met een half afgebroken pand waar al jaren een klapperend zeil aan hangt, een scharrig en naar pis stinkend parkeerterreintje met veel hoekjes en gaatjes voor dopeheads en drinkebroers… nee, zo kán het niet langer. Het gat van het Vrieseplein is zo langzamerhand de schandvlek van de binnenstad geworden en ik ben dan ook blij met de komst van dit hotel en met het feit dat de gemeente zich, los daarvan, momenteel ook nog eens buigt over de verdere toekomstige invulling van het plein. Toch begrijp ik best dat de komst van een ‘Best Western’ voor veel direct omwonenden gevoelig ligt; er zijn immers mensen die daar directe gevolgen van ondervinden. Enkele bewoners van Vrieseweg en Blekersdijk kijken namelijk, via de achterkant van hun woningen, rechtstreeks uit op dat terreintje, parkeren daar ook en enkele woningen van het Vrieseplein hebben er ook nog iets van een achter-uitgangetje. Of dat officiële of zelfgecreëerde achterommetjes zijn weet ik niet, maar die mensen hebben natuurlijk wel iets te verliezen, namelijk die ‘achter-entree,’ hun parkeerplek en… niet te vergeten…de hoeveelheid licht in hun huis. Een te hoog hotel of een te hoge parkeerconstructie daarachter zou een aantal woningen wel eens in het donker kunnen zetten. Over de belangen van de direct omwonenden mag zeker niet rücksichtslos worden heen gewalst. Aan de andere kant is het voor véél meer Dordtenaren van belang dat die rotte kies van het Vrieseplein eindelijk eens een keertje wordt aangepakt. Zoals het nu is… het terrein oogt als een plek waar de maffia zijn lijken begraaft… kan het natuurlijk ook niet blijven.

Afbeelding: De situatie nu (boven) en wellicht in de toekomst (onder).

Eén reactie

  1. De vorige keer was ik niet zo positief over je column over het Vrieseplein, nu wel. Ik denk ook dat het een verbetering zal zijn en hoop en verwacht dat rekening gehouden kan worden met redelijke verzoeken van de omwonenden. Al was het maar omdat ik er een van ben 😊 Komt ie: Graag bomen neerzetten of laten staan want ik gun die hotelgasten een fraaier uitzicht dan ik in mijn ondergoed. Ook graag zachtjes heien en rijden want ik gun mijn huis geen scheuren, mijn eigen rimpels zijn al erg genoeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s