Lekker ‘liveable’ zeg dat Thureborgh…


onacceptabel’Schurkenbedrijven vind ik het, die woningverhuurders die snel geld verdienen aan mensen met een smalle beurs en een soms wat wankele ‘levensstatus.’ Zo heeft Domica de politie in Dordrecht de afgelopen jaren heel wat overwerkuurtjes bezorgd door een pand aan de Vest deels te bevolken met helers, dieven, drugshandelaren en huurders met een, laten we zeggen, wat ruime visie op het begrip ‘geluidsoverlast.’
In nauw overleg met, of beter gezegd, ‘onder druk van’ gemeente en politie voert deze huisjesmelker de laatste tijd een wat stringenter ‘huurdersbeleid,’ maar nog altijd staat een Domicapand aantoonbaar garant voor meer dan gemiddelde overlast in een straat of buurt. Overigens wil ik benadrukken dat Domica (ongetwijfeld bij toeval) ook keurige huurders huisvest, die zich dan ook niet aangesproken hoeven te voelen.
Dan hadden we ook nog NuWonen aan de Singel, dat onlangs failliet ging en, als gevolg van malversaties, een spoor van financiële verwoesting achter laat.
Het Rotterdamse bedrijf Livable zou ik vooralsnog niet in één adem willen noemen met Domica of NuWonen, want deze leegstandsverhuurder (doelgroep: studenten) had tot dusver een smetteloze reputatie. Toch wint dit bedrijf geen schoonheidsprijs inzake het voormalige bejaardencomplex Thurgeborgh, waar diverse bewoners al tijden de noodklok luiden. Livable kun je vrij vertalen als ‘leefbaar,’ maar juist op dat gebied schiet deze huurbaas momenteel ernstig te kort, want wonen in Thureborgh lijkt me eerder levensgevaarlijk. Er komt water uit stopcontacten en de balkons (een mogelijke vluchtroute bij brand) zijn gammel en om die reden niet toegankelijk.
Tot dusver wil de Livable-directie niet reageren op klachten van bewoners en telefoontjes van deze krant. Nu wél misschien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s